weather
21°
Gerçek Haberci Gündem Yüksekova’da kar kalınlığı 5 metreyi geçti!

Yüksekova’da kar kalınlığı 5 metreyi geçti!

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde günlerdir aralıksız yağan kar yağışın ardında ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken yüksek kesimlerde 5 metreyi geçti. İş makinelerinin boyu aşan kar kalınlığı ekiplerin işlerini daha da zorlaştırıyor

1 Dakika
Okunma Süresi
Yüksekova’da kar kalınlığı 5 metreyi geçti!
Hakkâri İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği'nin karla mücadele ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yüksek kesimlerde 5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorluk çekmesine rağmen kapanan köy yollarını açıp insanların hayatını kolaylaştırmak için çaba sarf ediyor.

Yüksekova’da kar kalınlığı 5 metreyi geçti!

 

BÖLGEDE ÇIĞ RİSKİ BULUNUYOR

Çalışmalar sırasında bazı bölgelerde çığ tehlikesi riskine karşı temkinli davranan ekipler ilçenin tüm köylerine ulaşmak için uğraşıyor. Kar kalınlığının kar küreme araçları ve iş makinelerinin boyunu geçmiş olması ise ekiplerin işlerini daha da zorlaştırıyor. Günlerdir devam eden kar yağışıyla 5 metreyi geçen karın devam edeceği belirtildi.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız