weather
21°
Gerçek Haberci İzmir CHP’li Yücel’den Menderes Belediye Başkanı Kayalar’a destek: “Haksız ve siyasi bir karar ile açığa alındı!”

CHP’li Yücel’den Menderes Belediye Başkanı Kayalar’a destek: “Haksız ve siyasi bir karar ile açığa alındı!”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destek mesajı verdi.

3 Dakika
Okunma Süresi
CHP’li Yücel’den Menderes Belediye Başkanı Kayalar’a destek: “Haksız ve siyasi bir karar ile açığa alındı!”
Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İzmir'in Menderes ilçesindeki yolsuzluk operasyonunda belediye başkanının da aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Dün adli kontrol ile serbest bırakılan Kayalar, bugün ise görevden alındı. Gerekçe olarak tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilmesi gösterilirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destek geldi.
“İktidara yürüyen partimize leke sürülmeye çalışılıyor”
Bu kararın siyasi olduğuna dikkat çeken Yücel, “Belediye başkanlarımızı etki altına almaya ve belediye hizmetlerini yavaşlatmaya çalışan iktidar, bugüne kadar bu emeline ulaşamadı. Bu konudan söz etmişken,  önceki gün Menderes belediyemizde başlatılan soruşturma sonrasında bilgisine başvurulan ve ardından da görevinin başına dönen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar, bugün haksız yere ve tamamen siyaseten alınmış bir kararla açığa alınmıştır” dedi.
Yücel, bu soruşturma üzerinden CHP’li belediyelerin yıpratılmak istendiğini vurgulayarak, “İktidara yürüyen partimize leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. Ne belediye başkanımız, ne de bizler bu soruşturmadan rahatsız değiliz. CHP’li belediye başkanları her zaman şeffaf ve hesap verebilir noktadadır. Hesap veremez noktada olursa, bu konuda ilk adımı partimiz yapar. Yapmıştır da. Örneği vardır. Ancak, Belediye Başkanımız soruşturmanın seyrine uygun yürütülmesi için her türlü kolaylığı sağlamışken, Adli makamlarla iş birliği yapmışken, verilen açığa alınma kararı akıllara doğal olarak şu soruları getirmekte; Bu operasyon başlamadan sonuç belli miydi? Belediye Başkanı hakkında siyasi iktidar tarafından karar zaten verilmişti de, yargıdan istenen sonuç alınmayınca açığa alma tedbiri mi uygulandı. Yoksa bu soruşturma CHP’li bir belediye başkanı üzerinden CHP’nin iktidar yürüyüşüne gölge düşürmek için bir araç olarak mı kullanılacak?” diye konuştu.
“Sandık geldiğinde millet de saray ve kabilesini görevden alacak”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki gösteren Yücel, “Yargı, işini elbette yapacak ama yargı çalışırken, onun üzerinden algı yaratma, CHP’ye çamur atma çabalarına girenlere pabuç bırakmayacağız. Belediye başkanımızı, hiçbir hukuki aciliyet ve gerekçe yokken açığa alma kararını verdiren; Neredeyse tüm mafya liderleri, suç baronlarıyla boy boy fotoğrafları olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya da buradan bir mesaj verelim. Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleriniz,  halkın gönlündeki yerimizi ve Milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştiremeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini, milletimiz görevden alacaktır. Bu da böyle bilinsin” ifadelerini kullandı.


 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız