weather
21°
Gerçek Haberci İzmir Çöpleri toplamayı engellemeye kalkan sendikacıya Tugay'dan sert yanıt; " Ekmeğinizi çöpleri burada tutarak mı koruyorsunuz?"

Çöpleri toplamayı engellemeye kalkan sendikacıya Tugay'dan sert yanıt; " Ekmeğinizi çöpleri burada tutarak mı koruyorsunuz?"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kordon bölgesine çöpleri toplamak için geldiğinde Genel İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül'ün ekmeği koruduklarını söyleyerek çöplerin toplanmasına engel olmak istemesi üzerine "Ekmeğinizi çöpleri burada tutarak mı koruyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

2 Dakika
Okunma Süresi
Çöpleri toplamayı engellemeye kalkan sendikacıya Tugay'dan sert yanıt; " Ekmeğinizi çöpleri burada tutarak mı koruyorsunuz?"

Gündüz saatlerinde gelen çöp aracının sendikalı işçiler tarafından engellenmesi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yanına bir grup işçiyi alarak sahaya indi.

Bu esnada Tugay'ın yanına Genel İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül geldi. Gül ile Tugay arasında bu esnada tartışma yaşandı.

Tartışma esnasında Gül ile Tugay arasında şu diyaloglar yaşandı:

Gül: İşçiyi işçiye kırdırıyorsunuz.
Tugay: Hayır, biz çöpleri topluyoruz. Bu saatte buraya neden geldiniz?
Gül: Biz buraya ekmeğimizi korumaya geldik.
Tugay: Çöpleri burada tutarak mı koruyorsunuz?
Gül: Evet
Tugay: Çöpü tutarak ekmek korunmaz, size saygı duyuyoruz. Ama bu işi engellememeniz gerekiyor. Grev yapan insan evine gider. Çalışmama kararı aldınız, buraya karışamazsınız.
Gül: Hiç böyle germeye gerek yok başkanım. Gerçekten hoş bir tutum değil.
Tugay: Germiyorum, geren sizsiniz.
Gül: Masayı oturup uzlaşıyı sağlamanız gerekirken bizi burada vatandaşla karşı karşıya getiriyorsunuz.
Tugay: Bu çöp buradan kalkacak! Çöpler buradayken bu şehir sağlıklı bir yaşam süremez. Grev yapan insanlar işyerini terk eder, evine gider. Bu işe engel olamazsınız.
Gül: Halkı, esnafı işçiye kırdırıyorsunuz.
Tugay: Kimseyi kimseye kırdırmıyorum. Şehrin bu pisliğini kaldırıyorum.
Gül: Bunlara hiç gerek yok.
Tugay: Bence de gerek yok. Siz makul talepleri imzalamanız durumunda hiçbir şey olmaz emin olun. 6 aydır size belediyenin ödeyemeyeceği ücreti anlatmaya çalışıyorum. 6 aydır belediyeyi iflas ettirme pahasına aynı şeyi söylüyorsunuz. Bu ülkede yaşayan başka insanların ne fiyatlara çalıştığını bilmiyor musunuz?

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız