weather
21°
Gerçek Haberci Kültür-sanat CHP’YE OY VERENLERE ZABITA CEZA YAĞDIRIYOR..

CHP’YE OY VERENLERE ZABITA CEZA YAĞDIRIYOR..

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP’li Menderes belediyesinin, İlçede CHP’ye oy veren mahallelerde cadı avı başlattığını ve CHP’ye oy veren Menderesli belediye zabıtaları tarafından fişlenmeye başlandığını açıkladı.

3 Dakika
Okunma Süresi
CHP’YE OY VERENLERE ZABITA CEZA YAĞDIRIYOR..
Genel seçimlerin ardından, yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerin çoğunda birinci parti çıkan CHP’den çok konuşulacak bir iddia geldi. Menderes belediyesinin AKP’li belediye başkanının talimatıyla, belediye zabıtalarının ilçede CHP’ye oy veren vatandaşların evlerinin fotoğraflarını çektiği ve çeşitli bahanelerle cezalar yazılmaya başlandığı iddiası gözlerin bir anda Menderes’e çevrilmesine sebep oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir milletvekili Musa Çam “konunun Menderes Gazipaşa mahallesindeki vatandaşların şikayetiyle ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI İLÇE HALKINI CEZALANDIRIYOR

AKP 13 yıldır tüm ülkede uyguladığı baskı ve sindirme politikasını şimdide Menderes’te, AKP’li belediye vasıtasıyla uygulamaya çalışıyor. Kendilerinden olmayanlara yaşama hakkı tanımamayı kendisine huy edinmiş bu bölücü zihniyet, iktidarının halk tarafından ayağının altından çekilmesinin arından da, giderayak iyice zıvanadan çıkmıştır. AKP’li belediye başkanı Bülent Soylu, yerel seçimlerde görevegelir gelmez işçi kıyımına girişmiş, onlarca işçiyi işten çıkartmış, birçok insanı işinden ve ekmeğinden etmiştir. 7 Haziran seçimlerine gidilirken, belediye personeline baskı yaparak, attıkları oyların fotoğraflarını çekip getirmelerini istemiş, esnafı ceza yazma tehdidiyle sindirmeye ve AKP’ye oy vermeleri için zorlamaya çalışmıştır. Son olarak Menderes’te, 7 Haziran seçimlerinde CHP’ye oy vererek ilçede partimizi yeniden birinci parti konumuna yükselten vatandaşlarımıza karşı adeta bir cadı avı başlatmıştır.Gazipaşa mahallesinde oturan ve partimize oy veren vatandaşlarımızın mahallesine baskınlar düzenleyerek alenen belediye zabıtaları tarafından fotoğraflanmaya ve çeşitli bahanelerle cezalar kesilmeye başlamış, vatandaşa evlerini yıkacakları tehditlerinde bulunmuşlardır. Mahalle halkının bizlere haber vermesi ve isyan edip sokağa dökülmesiyle olaydan haberdar olduk. Vatandaşlarımıza destek olması için CHP İlçe Başkanlığımızdan bir heyet, mahalleye gitmiş olay hakkında ayrıntılı bilgi almıştır.  Mahalle haklı sokağa dökülmüş ve belediye başkanına adeta isyan halindedir.

MİLLET İRADESİ DİYENLER, MİLLETİ CEZALANDIRMAKTADIR  

Bu zihniyeti anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Çam “Bu saçma sapan, anti demokratik uygulamayı başlatan belediye başkanı nasıl bir ruh halindedir ki, bu vatandaşların bazılarının kendisinin belediye başkanı olduğu yerel seçimlerde,kendisine oy verdiğini unutmuştur. Millet iradesi diyenler, millet karşılarında olduğunda, milleti hiçe saymakta ve hemen cezalandırmak için harekete geçmektedir. Kimse vatandaşı sahipsiz sanmasın. Olayı çok yakından takip ediyoruz, konuyla özel olarak ilgileneceğim ve her zaman halkımızdan yana tavır koymaya devam edeceğim” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ

Musa Çam, Menderes belediyesinde çalışan ve CHP’ye oy verdiklerinden şüphelenen birçok emekçinin de fişlenmeye başladığı yolunda birçok duyum aldıklarını, o konuyla da ayrıca ilgilendiklerini ve bir tek çalışanın başka bahaneler öne sürülerek, ama gerçekte CHP’ye oy verdiği için işten çıkarılması durumda, hem eylemlerle, hem de hukuki yollarla belediye çalışanlarında sonuna kadar yanlarında olacaklarını, sözlerine ekledi.

 

 

 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız