AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, 2. Kırgız Türkleri Kültür Festivali’ne katılmak üzere Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine geldi. Festival öncesinde Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüşen Zorlu, ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle buluştu.
"TÜRK DÜNYASI SADECE EKONOMİ DEĞİL, GÜVENLİKTE DE BİRLİK ARIYOR"
Prof. Dr. Zorlu, konuşmasında Türk devletleri arasındaki iş birliğinin sadece ekonomik ve ticari alanlarla sınırlı kalmadığını, askeri ve güvenlik iş birliklerinin de hedeflendiğini ifade etti. Zorlu, "Cumhurbaşkanımızın Türk Dünyası Yüzyılı hedefi, yeni dünya düzeninde bir denge ve çekim merkezi olma yolunda önemli bir vizyondur" dedi.
ANA MUHALEFETE TEPKİ: "BOYKOTLA BU YÜKSELİŞ DURMAZ"
Kürşad Zorlu, açıklamasının devamında ana muhalefet partisini eleştirdi. "Yükselişimizi durdurmaya çalışıyorlar fakat nafile. Kimi zaman boykot çağrılarıyla, kimi zaman sokağı işaret ederek bu ilerleyişi engelleyebileceklerini düşünüyorlar ama milletimiz her şeyin farkında" ifadelerini kullandı.
Kürşad Zorlu’nun Yozgat’tan verdiği mesajlar, hem Türk dünyası vizyonunu hem de iç siyasi mücadeledeki kararlılığı gözler önüne serdi.