weather
21°
Gerçek Haberci Magazin HER ŞEY “GÜVENİLİR GIDA” İÇİN

HER ŞEY “GÜVENİLİR GIDA” İÇİN

Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzümde gıda güvenliği ve kaliteyi maksimuma çıkarmak için sektör paydaşları güçbirliğine gitti. 2015/16 sezonuna hazırlanan çekirdeksiz kuru üzüm sektörü, Alaşehir Ticaret Borsası’nın evsahipliğinde Alaşehir Sarıkız Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

2 Dakika
Okunma Süresi
HER ŞEY “GÜVENİLİR GIDA” İÇİN
Kaliteli ve Güvenilir Gıdanın dünya genelinde yükselen değer olduğuna işaret eden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde de, tüketicilerin beklentilerine uyumlu sağlıklı ve kaliteli üretim yapmanın şart olduğunu, sektör paydaşları olarak en önemli gündemlerinin güvenli ve kaliteli üretim olduğunu kaydetti.

Çekirdeksiz kuru üzümü, “Sonuçta bu ürün bizim ürünümüz. Gelecek bizim çocuklarımızın geleceği. Paylaşım kültürünü Türk toplumu olarak çok benimsemeliyiz. Paylaşım, özellikle bilgi paylaşımı çok önemli. Sultani Çekirdeksiz üzümde yapmamız gereken çok güzel projeler var, gıda sağlığı ve kaliteyi arttıracak projeleri hayata geçirmeliyiz. Sektör olarak enerjimizi birleştirip sinerji oluşturmalıyız” dedi.

Çekirdeksiz kuru üzümde dünyada yeni üreticilerin devreye girdiğine dikkati çeken Celep şöyle konuştu:  “İran, Çin, Hindistan, Özbekistan ve Şili başta olmak üzere birçok ülkede çekirdeksiz kuru üzüm üretimlerinde artışlar var. İlaç kalıntısız, kaliteli ürün üreterek doğru hedefler koyarak hareket etmeliyiz. Üreticiler, tüccarlar, ihracatçılar, zirai ilaç bayileri aynı gemideyiz. Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında sorun yaşamamak için dişlinin tüm halkalarının koordineli hareket etmesi çok önemli.”

Kuru üzüm bizim markamız

Türk kuru üzümünün kalitesiyle dünyada bir marka olduğunu belirten Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, dünya genelinde kuru üzümün değeri arttıkça pazardan pay almak isteyen ülkelerin sayısının arttığını, İran’ın yaklaşık 130 bin ton üretime ulaştığını, 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız