weather
16°
Gerçek Haberci Sağlık ÖZ VE KARA YURTDIŞINDA!

ÖZ VE KARA YURTDIŞINDA!

Haklarında yakalama kararı çıkan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a çıktıkları anlaşıldı.

1 Dakika
Okunma Süresi
ÖZ VE KARA YURTDIŞINDA!
Al Jazeera'nin Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan Gülen Cemaati bağlantılı eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a çıktıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.

Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine bugün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" suçlamaları ile karşı karşıya.

Kaynak: Al Jazeera
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız