weather
34°
Gerçek Haberci Siyaset AK Parti'li Yavuz: Seçim 2028 Sonrası Olur, Bir Hafta Erkene Alınsa da Cumhurbaşkanı Aday

AK Parti'li Yavuz: Seçim 2028 Sonrası Olur, Bir Hafta Erkene Alınsa da Cumhurbaşkanı Aday

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin 2028 yılından sonra gerçekleşeceğini öngördüğünü belirterek, "Seçim yenilenme olur. Fakat bir hafta erkene dahi alınsa Cumhurbaşkanımız aday olabiliyor" dedi.

1 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti'li Yavuz: Seçim 2028 Sonrası Olur, Bir Hafta Erkene Alınsa da Cumhurbaşkanı Aday

Gazeteci Edip Üzen ile bir araya gelen AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Üzen, Yavuz'un açıklamalarını aktardı.

Yavuz, seçim takvimine ilişkin sorulara yanıt verirken erken seçim ihtimalini ve bunun adaylık sürecine etkisini değerlendirdi. Partisinin mevcut anket durumuna da değinen Yavuz, rakipleriyle aralarındaki farka dikkat çekti.

Ali İhsan Yavuz konuya ilişkin şunları söyledi:

"AK Parti'li Yavuz: Seçimin, 2028 sonrası olacağını düşünüyorum. Seçim bir hafta dahi erkene alınsa Cumhurbaşkanımız aday olabiliyor.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile bir araya geldik. Yavuz, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yavuz, yaptığı açıklamada 2028 sonrasında seçim olacağını düşündüğünü belirterek, ‘Seçim yenilenme olur. Fakat bir hafta erkene dahi alınsa Cumhurbaşkanımız aday olabiliyor’ dedi.

AK Parti ile en yakın rakibi arasında şu anda 7-8 puan fark bulunduğunu ifade eden Yavuz, ‘Bütün anketlerde 2023 seçimlerinden daha iyiyiz’ ifadelerini kullandı."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız