weather
29°
Gerçek Haberci Siyaset Bakan Kurum: “7 Milyon Vatandaşımızı 81 İlde Sosyal Konut Sahibi Yaptık”

Bakan Kurum: “7 Milyon Vatandaşımızı 81 İlde Sosyal Konut Sahibi Yaptık”

TOKİ’nin Malatya İkizce’deki şantiyesinde afet konutlarıyla birlikte inşa edilen 1160 sosyal konut hak sahiplerine teslim ediliyor.

3 Dakika
Okunma Süresi
Bakan Kurum: “7 Milyon Vatandaşımızı 81 İlde Sosyal Konut Sahibi Yaptık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’nde yürütülen toplu konut çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bölgede İlk Evim-250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamındaki konutları tamamladı. Hanım ve Mahmut Dönmez çifti de yeni evlerine yerleşen hak sahipleri arasında yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dönmez çiftinin evlerine kavuşma anlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, Hanım Dönmez’in sözlerine de yer verdiği mesajında şunları söyledi:

“Bugüne kadar 81 ilimizde 7 milyona yakın vatandaşımızı sosyal konutlarla afetlere karşı sağlam konutlarına kavuşturduk. Hanım ablamız ile Mahmut abimiz de Malatya İkizce’de İlk Evim Projemiz ile sahip olduğu yuvalarında huzurla oturuyor.”

“Malatya’mız İkizce’de yeniden doğdu”

Depremden önce İlk Evim Projesi’ne başvuran emekli Mahmut Dönmez, depremin ardından teslimat sürecine dair belirsizlik yaşadıklarını ifade etti. Dönmez, devletin iki yıl içinde hem afet konutlarını hem de sosyal konutları yetiştirdiğini belirterek düşüncelerini şöyle aktardı:

“Deprem olduğunda böyle bir karamsar olmadık değil. Devlet hangi birine yetişecek? Deprem konutu mu yapacak? Sosyal konut mu yapacak? Ama devletimizden Allah razı olsun, 2 yıl içinde her şeyi toparladı. Bize büyük bir sürpriz oldu. Bizim evler de teslim edildi. Depremden sonra Malatya’mız İkizce’de yeniden doğdu. Yeniden bir şehir, yeniden bir Malatya oldu. Samimiyetle şunu söyleyeyim; devlet hiçbir şeyden çekinmemiş. Bütün her şeyini dört dörtlük vermiş. Güneş enerji sistemimiz dahi var.”

“Çünkü başımızda devletimiz var”

Hanım Dönmez, depremin ardından Ankara’ya taşındıklarını ve sosyal konutların tamamlanması konusunda umutsuzluğa kapıldığını anlattı. Evlerine kavuşmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

“Umutsuzluk da laf mı? ‘Burada, gurbette ölürüm. Memleketimize gidemem’ dedim. Ama ev çıktı, geldik çok şükür. Gözün gördüğü her yer ev. Çoluğumuzla çocuğumuzla mutlu, huzurlu, rahat, geniş oturuyoruz. Allah yapandan da yaptırandan da razı olsun. Allah devlete yardım etsin. Yurt dışındakiler bile ‘Türkiye’nin yaptığını biz yapamazdık’ diyor. Kocaman şehir oldu. Çok şükür evsiz olanlar oturacak. Kim kime yapar da verir? Baba evladına vermez. Devletimiz bize verdi çok şükür.”

Depremde bütün eşyalarını kaybettiklerini vurgulayan Hanım Dönmez, “O depremi nasıl yaşadığımızı bir biz, bir de Allah biliyor. Her şeyimiz gitti. Bir tasımız, tabağımız bile kalmadı biliyor musun? Ama şükür şimdi bak şimdi evimiz var. Her şeyimiz var. Çünkü başımızda devletimiz var değil mi? Binlerce şükür.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız