weather
30°
Gerçek Haberci Siyaset YDK Başkanı Polat: "Özkan Yalım'ı affettik diye bir şey yok"

YDK Başkanı Polat: "Özkan Yalım'ı affettik diye bir şey yok"

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat, Özkan Yalım'ın istifa ettikten sonra ihraç edildiğini, bu nedenle konunun tartışmaya kapalı olduğunu bildirdi.

1 Dakika
Okunma Süresi
YDK Başkanı Polat: "Özkan Yalım'ı affettik diye bir şey yok"

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı Mahir Polat, partisinin YDK toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Polat, Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve partiden ihraç edilen Özkan Yalım hakkındaki tartışmalara ilişkin değerlendirme yaptı.

"Polemiğe kapalı bir konudur"

Özkan Yalım'ın durumunun kendileri açısından polemiğe kapalı bir konu olduğunu belirten Polat, Yalım'ın 28 Nisan'da Silivri Cezaevi'nden partiye bir istifa dilekçesi verdiğini kaydetti. Polat, dilekçenin 29 Nisan'da Genel Sekreterlik kaydına alındığını ve ihraç kararının ise 2 Mayıs'ta verildiğini aktardı.

Mahir Polat, "O dönemdeki arkadaşlarımız Özkan Yalım'ı ihraç etmekte gecikmişler. İstifa etmiş birini tekrardan ihraç etmişler. Dolayısıyla istifa etmiş bir adamdan bahsediyorlar" ifadelerini kullandı.

"CHP YDK'sı açıklamaların arkasındadır"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "arınma ve CHP'nin tekrar ahlaki üstünlük noktasına dönmesiyle" ilgili açıklamalarına atıfta bulunan Polat, YDK'nın bu açıklamaların arkasında olduğunu vurguladı. Polat, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Özkan Yalım'ı affettik diye bir şey yok" dedi.

Polat, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) kendilerinin gönderdiği kararı işleme alması durumunda, "ahlaki sorunları olan tüm arkadaşlarımızın" dosyalarının yeniden ele alınacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız