• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. 'Talat Paşa' tartışmasından sonra ilk kez bir araya gelindi: Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ortak açıklama
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Haziran 2025 - 17:31

'Talat Paşa' tartışmasından sonra ilk kez bir araya gelindi: Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ortak açıklama

GÜNDEM
23 Haziran 2025 - 17:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Talat Paşa' tartışmasından sonra ilk kez bir araya gelindi: Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu ortak açıklama
İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Özgür Özel ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşme, 15.30 sularında başladı.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP lideri Özgür Özel ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Görüşme, TBMM'deki 'Talat Paşa' tartışması sonrası ilk olma özelliği taşıyor.

Genel Merkez’e gelen Dervişoğlu’nu kapıda CHP Grup Başkanvekili Murat Emir karşıladı. Görüşme, saat 15.30 sularında başladı.

Geçtiğimiz günlerde DEM Parti Milletvekili George Aslan’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Talat Paşa anıtı yaptırmasını eleştirerek Talat Paşa hakkında kullandığı ifadeler Meclis’te tansiyonu yükseltmişti.

Aslan’ın sözlerine tepki gösteren İyi Parti Milletvekili Şenol Sunat’ın konuşmasının, TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl tarafından kesildiği iddia edilmişti.

Bu müdahale sonrası İyi Partili TBMM Divan Katibi Yasin Öztürk, kürsüye yönelerek Bingöl’e tepki göstermişti.

İyi Parti lideri Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Çok sevgili dostum Ferdi Zeyrek Bey'in vefatında telefon konuşması yaptık ama bizzat taziye dileğinde bulunmak için görüşme talebinde bulunmuştuk Ama ülke gündeminden dolayı ertelenmişti. Biliyorsunuz, CHP ile olan temasımız kamuoyunun malumu. Ayrıca sayın genel Başkan ile dostluğumuz var. Meclis'te olan gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. 

Bu kapsam içerisinde 18 Haziran günü TBMM'de yaşanan iş kazası ile ilgili bir müracatımız oldu. Kendisine bilgi verdim Aynı hassasiyeti kendisi de hissediyorlar. Hem bu konuyu konuştuk hem de Türkiye'nin adalet alanında yaşadığı sıkıntıları konuştuk. CHP bütün olup bitenlerden daha fazla etkileniyor. Haksızlığın hukuksuzluğun olduğu bir Türkiye kimsenin arayışına beklentisine cevap verebilecek Türkiye değildir. Ne tür bir Türkiye arayışında olduğumuza ilişkin de fikir alışverişinde bulunduk. Hem zati alilerine hem de heyetine teşekkür ediyorum. Bu görüşmeler devam edecek. Türkiye hepimizin."

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bizim arka odada Müsavat Başkan ile birlikte ve diğer genel başkanlarla birlikte çözmediğimiz sıkıntı yok. Her türlü kazayı birlikte aşarız. Birbimize verdiğimiz güvenle aşamayacığımız bir şey yok. Tam bir mutabakat halinde tutumumuzu netleştirdik."

Özel, Feti Yıldız'ın etkin pişmanlığa ilişkin söylemlerine dair sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bunlar uygulanıyor olsa kimsenin yargılanmaktan kaçmak gibi bir pozisyonu olmaz. Ortaya atılan iftiraların sanki somut delile ulaşılıyor gibi olması, aslında ilk gün elde olmayan kanıtların, kazıyarak kanırtarak ifadeye zorlama yönteminin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Sayın Yıldız'ın dediği gibi olsa buna niye itiraz edilsin? Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Her soruya verilecek bir yanıtımız var. biz Ekrem Başkanın namusuna kefalet koymuşuz.

Numan Bey'in değerlendirmesi ise biz 400 milletvekili de olsa Anayasa değişikliğini millete sunarız demesiyle çelişkili bir durumdur. Anayasa Mahkemesinin kapatılmasının ortaya atılması ve anayasa ihlallerinin söz konusu olduğu süreçler yaşanmışken, 400 milletvekiliyle Anayasa değiştirelim tavrı doğru değildir.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan'ın konuşması 'tarihi' çıkmadı, sosyal medya ti'ye aldı
Erdoğan'ın konuşması 'tarihi' çıkmadı, sosyal medya ti'ye aldı
Ümit Özdağ'dan Erdoğan'ın 'DEM Parti' sözleri sonrası gündeme oturacak Öcalan iddiası!
Ümit Özdağ'dan Erdoğan'ın 'DEM Parti' sözleri sonrası gündeme oturacak Öcalan iddiası!
Bahçeli'den Demirtaş'a teşekkür telefonu:
Bahçeli'den Demirtaş'a teşekkür telefonu: "Bu sonucun ortaya çıkmasında katkıları çok değerli ve etkili oldu"
Erdoğan: Biz AK Parti, MHP ve DEM Parti olarak bu yolu beraber yürümeye karar verdik
Erdoğan: Biz AK Parti, MHP ve DEM Parti olarak bu yolu beraber yürümeye karar verdik
Son Haberler
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Şeftali Üreticilerine Eğitim
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Şeftali Üreticilerine Eğitim
Gezici Açıkhava Film Günleri sinema keyfini ilçelere yayıyor
Gezici Açıkhava Film Günleri sinema keyfini ilçelere yayıyor
İZMAR’ın 7’nci şubesi Özkanlar’da açıldı
İZMAR’ın 7’nci şubesi Özkanlar’da açıldı
Buca’da Mavi Kelebekler için hüzün dolu anma 
Buca’da Mavi Kelebekler için hüzün dolu anma 
İzmir İtfaiyesi yangınlara dikkat çekmek için sokağa indi
İzmir İtfaiyesi yangınlara dikkat çekmek için sokağa indi
15 Ülkeye ihracat yapan firma tekstil firması konkordato ilan etti
15 Ülkeye ihracat yapan firma tekstil firması konkordato ilan etti

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım