10 yıllık santral inadı yine mücadeleye çarptı: Amasra halkı ÇED toplantısına izin vermedi
Bartın’ın doğal güzelliğiyle ön plana çıkan ilçesi Amasra’ya 10 yıldır termik santral yapmak isteyen Hattat Holding’in ÇED toplantısı halkın protestosu sebebiyle yapılamadı. Belediye Başkanı Çakır ‘Termik gidecek. Biz burada yaşayacağız’ dedi
Yayınlanma :
11.05.2019 10:27


Amasra’da maden ocağı bulunan Hattat Enerji tarafından yapılması planlanan termik santral, kül depolama sahası, kömür hazırlama tesisleri ve dolgu alanı ile rıhtım entegre projesiyle ilgili bölge halkını bilgilendirmek amacıyla ilçedeki spor salonunda ÇED toplantısı düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantı öncesi Bartın Platformu öncülüğünde spor salonu önünde toplanan halk, şirketi protesto etti. Yaklaşık 200 kişi, ‘Termik santral istemiyoruz’ yazılı dövizler ve sloganlar ile tepkilerini gösterdi. Grup, sopalarla ellerindeki tenekelere vurup, düdük çalarak, toplantıya katılanları protesto etti.
Protestolar nedeniyle salona alınmayan şirket yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve Bartın Platformu avukatları, toplantının halkın yoğun tepkisi nedeniyle yapılamadığına dair tutanak tuttu.
AMASRA’DA SANTRAL İSTEMİYORUZ
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Şirket tarafından 9’uncu kez başvurulan termik santral ÇED toplantısı için buraya geldik. Biz en başından bu yana termik santralin Bartın ve Amasra’ya yararlı olmayacağını her platformda belirttik. Özellikle de Bartın’da kömürün yer üstüne çıkarılmasını; ancak termik santralin kurulmasının doğru olmadığını defalarca söyledik. Dünya artık termik santralden kaçarken, biz Bartın Amasra’da santral istemiyoruz. Turizm bölgesine kurulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatacağız” dedi.
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise “Yıllardır bu mücadeleye hep birlikte tanıklık ediyoruz. Amasra ve Bartın halkı termik santral konusunda çok net bir tavır ortaya koyuyor. Bizler bu bölgede barış ve sağlık içinde turizm olanaklarının artırılmasıyla yaşamak istiyoruz. Bizlerde seçilmişler olarak halkın sesini duyurmaya çalışacağız. Termik santral gidecek. Biz burada yaşayacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: