Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gürcistan’da 20 askerin şehit olduğu askeri uçak kazasının ardından hükümetin millî yas ilan etmemesine tepki gösterdi. Özcan, Bolu’da 3 günlük millî yas ilan ettiklerini duyurdu.
Azerbaycan’dan havalanan askeri kargo uçağının Gürcistan’da düşmesi sonucu 20 askerin şehit olduğunu hatırlatan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu facia başka bir ülkede yaşansaydı, o ülkenin yönetimi istifa ederdi” ifadelerini kullandı.
Videolu açıklamasında kazayı “şüpheli bir olay” olarak nitelendiren Özcan, şehitlerden birinin Bolu doğumlu Nihat İlgen olduğunu belirtti:
“Maalesef 20 ocağa ateş düştü. 20 şehidimiz var. Şehitlerimizden Nihat İlgen de Bolulu bir kardeşimiz. Allah gani gani rahmet eylesin bütün şehitlerimize.”
“Suudi Kralı için yas ilan edildi, şehitler için edilmedi”
Özcan, hükümetin sessizliğini eleştirerek geçmişte farklı ülkeler için ilan edilen millî yas kararlarını hatırlattı:
“2015’te Suudi Arabistan Kralı öldüğünde millî yas ilan edildi. Hamas lideri Haniye için de millî yas ilan edildi. 20 şehidimiz var ama şu ana kadar hükümetten tek bir adım gelmedi.”
“Bolu’da bayraklar yarıya indirildi”
Tanju Özcan, Bolu Belediyesi olarak hükümeti beklemeden karar aldıklarını açıkladı:
“Biz Bolu Belediyesi olarak, hükümeti beklemeksizin 3 gün süreyle millî yas ilan ediyoruz ve Türk bayraklarını yarıya indiriyoruz. Aynı duyarlılığı da ivedi şekilde hükümetten bekliyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: