30 Ağustos Töreninde Şiir Krizi
30 Ağustos töreni esnasında okunan şiir sıkıntı yarattı.
Yayınlanma :
30.08.2016 16:31


CHP Tokat İl Başkanı Feramuz ŞAhin konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "15 Temmuz’dan bu tarafa Türkiye’de yaşanan sorunlara CHP’nin tüm örgütleri gerekli duyarlılığı göstermesine rağmen bugün Cumhuriyetimiz açısından en önemli günlerden birisi olan 30 Ağustos’ta günün anlam ve önemini hiç ciddiye almayan durumla karşılaştık. Tabi ki biz yüce peygamberimize karşı saygılıyız. Tabi ki bu şiirlerin okunacağı yerler vardır ama bugün 30 Ağustos. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün anılması lazım, bugün Cumhuriyet’ten bahsedilmesi lazım. Bu saatten itibaren bundan sonraki etkinliklerde böyle bir şey olmadığında asla katılmayacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama
Kriz yaratan şiiri okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Levent yazıcı konuyla ilgili olarak öğrencinin normalde "Dua" isimli şiiri okuyacağını fakat heyecanlanarak ezberinde bulunan bir diğer şiiri okuduğunu söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: