• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. 4.5 milyon kişi CİMER'e başvurdu: En fazla bu konu soruldu!
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Ocak 2025 - 17:54

4.5 milyon kişi CİMER'e başvurdu: En fazla bu konu soruldu!

İletişim Başkanlığı'nın koordinasyonunda ilgili kamu kurumlarıyla vatandaşların talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 2024 yılında 7 farklı türden 4 milyon 590 bin başvuru yapıldı. En fazla başvuru doğum saatini öğrenmek isteyenler nedeniyle nüfus işlemlerinde oldu.

GÜNDEM
06 Ocak 2025 - 17:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
4.5 milyon kişi CİMER'e başvurdu: En fazla bu konu soruldu!
İletişim Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre; CİMER'e 2024'te 7 farklı türden 4 milyon 590 bin başvuru yapıldı.

Yapılan her başvuruya cevap verilmesinin zorunlu olduğu ve buna göre idari ve teknik yapılanmanın oluşturulduğu CİMER'den yıl içinde vatandaşlara 7 milyon 360 bin cevap gönderildi.

DOĞUM SAATİ ZİRVEDE

Başvurunun yapıldığı günden itibaren işlem süresinin azaltılması ve cevap kalitesinin artırılması amacıyla bu yıl hayata geçirilen 'İnceleme ve Denetim Koordinatörlüğü' birimi sayesinde başvuruların ortalama işlem süresi 12 güne kadar düştü. Başvuruların işlem sürecini daha nitelikli hale getirmek amacıyla 3 bin 914 kurumun işlem süreçleri incelendi ve bu bağlamda kurumlardan CİMER personeli 6 bin 648 kişiyle görüşülerek hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Başvuruların doğru analiz edilerek karar alıcılara kılavuzluk etmesi amacıyla, 2024'te 636 bülten ve rapor yetkili makamlarla paylaşıldı. 2024'te en fazla başvuru 867 farklı konu arasında ilk sırada, doğum saatini öğrenmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle 'Nüfus işlemleri' konusu yer aldı.

EN ÇOK BAŞVURU MALATYA, ANKARA VE İZMİR'DEN

CİMER'e başvuranların yüzde 44'ü lisans ve lisansüstü eğitim düzeyine sahip kişilerden oluşurken 2'nci sırada yüzde 26 ile lise mezunları bulundu. Başvuruların yüzde 55'i erkeklerden, yüzde 45'i ise kadınlar tarafından yapılırken, erkekler kadınlara kıyasla başvurularında yüzde 15 daha fazla kelime kullandı. 2024'te nüfusuna oranla en çok başvurular Malatya, Ankara, İzmir, Muğla, Hatay ve İstanbul'dan gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı'nca; bakanlıklar, valilikler, yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sayesinde başarılı bir şekilde çözüme kavuşturulan talep ve beklentilerin bir kısmından derlenen 'CİMER ile Çözüme Kavuşanlar 2' ve 'CİMER ile Çözüme Kavuşanlar 3' kitapları hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında, projeye ilişkin gelen destek mesajları ile projede gönüllü olarak görev almak isteyen vatandaşların başvurularından oluşan 'CİMER'e Yansımalarıyla Sıfır Atık Projesi' kitabı ile CİMER'in uluslararası alanda da tanıtımını yapmak ve diğer devletleri dijital dönüşüm sürecinde yenilikçi kamusal katılım stratejileri geliştirmeye teşvik etmek amacıyla hazırlanan '21'inci Yüzyılın Vatandaş Odaklı Yönetim Modeli CİMER' kitabı da yayın hayatına girdi.

YENİDOĞAN, FERGİO HOUSE, ADNAN OKTAR ÇETELERİ 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CİMER hizmetlerini yazılı değerlendirdi.

Altun, CİMER'in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası kamu yönetiminde en öne çıkan halkla ilişkiler hizmeti olduğunu kaydetti. Vatandaşın CİMER'e duyduğu güvenin çok yüksek olduğunu, bu nedenle herkesin gönül rahatlığıyla başvuru yapabildiği bir platform olduğunu aktaran Altun, 'Yenidoğan çetesi', 'Adnan Oktar' suç örgütü, sosyal medya fenomenleri soruşturması, 'Fergio House' gibi çok sayıda suç oluşumunun çökertilmesi sürecinin CİMER'e gelen şikayetler ile başladığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, demokrasi ve hukuk devletinin gelişmesi için çeyrek asırdır yapılan reformların, vatandaşların bilinç düzeyinin artmasını sağladığını belirten Altun, 'Türkiye Yüzyılı'nda CİMER ile hak arama bilinci, demokratik kültür, katılımcı demokrasi, halka yakın yönetim anlayışı, kamu hizmetinde eşitlik, kamusal halkla ilişkiler, halkın denetimine açıklık gibi konularda büyük gelişme yaşandığını söyledi. Türkiye Yüzyılı İletişim Modeli vizyonuna uygun olarak CİMER'e 2025'te yapacakları yapay zeka dönüşümüyle beraber, hizmetin daha nitelikli bir hal alacağını bildiren Altun, gerekli test çalışmalarının yapılmasının ardından mobil uygulamayı da hayata geçireceklerini açıkladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan'a komutanların görev süresini uzatma yetkisi veren teklif komisyonda kabul edildi
Erdoğan'a komutanların görev süresini uzatma yetkisi veren teklif komisyonda kabul edildi
TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu
TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu
Ekrem İmamoğlu'ndan hükümetin ekonomi politikalarına eleştiri: Yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor
Ekrem İmamoğlu'ndan hükümetin ekonomi politikalarına eleştiri: Yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor
Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi
Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi
Son Haberler
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Yetişkin’den yangın felaketi ve gözaltılarla ilgili açıklama: “Dayanışma Seferihisar’ın ruhudur, halkın iradesine sahip çıkacağız”
Başkan Yetişkin’den yangın felaketi ve gözaltılarla ilgili açıklama:...
Gaziemir'de Orman Yangını: 2 Şüpheli Gözaltında
Gaziemir'de Orman Yangını: 2 Şüpheli Gözaltında
Elektrik kaynaklı yangın iddialarına Gdz Elektrik’ten açıklama: “Somut bir bulgu bulunmamaktadır”
Elektrik kaynaklı yangın iddialarına Gdz Elektrik’ten açıklama:...
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığına tepki: 'Gerçeklerle hiçbir ilgisi yok'
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığına tepki: 'Gerçeklerle...
Bakan Fidan’dan ‘Suriye’ Mesajı: 'PKK Meselesinin Ortadan Kaldırılması An Meselesi’
Bakan Fidan’dan ‘Suriye’ Mesajı: 'PKK Meselesinin Ortadan Kaldırılması An Meselesi’

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım