Abdullah Cömert'in davasında karar çıktı
CHP'li Uyan'dan karara büyük tepki
Yayınlanma :
14.03.2016 15:50


Sanık Ahmet Kuş'un 13 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilirken, Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert kararı "Bu kadar ucuz olmamalı hayatlar 13 yıl 4 ay" sözleriyle değerlendirdi.
CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ise karara tepki gösterirken, "Abdullah Cömert, tamamen faşizan bir uygulama ile vurulan, partimiz CHP'nin bir üyesiydi. Davada verilen bu kararı komik buluyoruz. Biz şu görüşteyiz: Bu ülkede Artvin'de tomalar dolaşıyorsa, bazı bölgelerimizde OHAL ilan ediliyorsa biz Karşıyaka'da da nefessiz kalırız. Biz bu ülkede hep birlikte ortak yaşamı savunuyoruz; bu sebeple siyaset yapıyoruz. Ve bu şekilde siyaset yapan arkadaşımızın katline verilen cezaya baktığımızda da tamamen yanlış bir karar olduğunu belirtmek istiyoruz. Karşıyaka CHP Gençlik örgütü olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.
Antakya ilçesinde Gezi eylemlerinde 3 Haziran 2014 tarihinde Armutlu Mahallesi ile Elektrik Mahallesi civarındaki eylemde, Yıldız Sokak içindeyken başından vurularak yaşamını yitiren Abdullah Cömert olayına ilişkin açılan davanın karar duruşması Balıkesir Adliyesi'nde görüldü. Tüm delillere rağmen Cömert’i öldüren polis tutuklanmazken, Diyarbakır’da görevine devam ettiği ortaya çıkmıştı.
Adli Tıp: Ölüm nedeni gaz fişeği
Davanın ilk delili Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor idi. İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun 21 Ağustos 2013 tarihli raporuna göre, “ölümünün gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği, kafaya gaz fişeği çarpması sonucu yaralanmayla ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu” tespit edilmişti.
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Barış Erman ile Fulya Eroğlu Erman’ın hazırladığı bilirkişi raporunda şu tespitler yapılmıştı: “Cömert’in ölümüne neden olan gaz tüfeği, kullanım talimatına ve amacına aykırı şekilde kullanıldı. Silahın yere 45 derece ile ateşlenmesine yönelik olarak eğitim alan fail, aykırı kullanımının yaralanma ve ölüme yol açma ihtimali konusunda bilgi sahibidir. Gaz tüfeğinin iki kez benzer şekilde ateşlenmesi ve kapsüllerden birinin maktulün yakınına isabet etmiş olması, atışın fail tarafından hedef gözetilerek yapılmış olduğunu göstermektedir.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: