İstanbul başsavcılığının, aralarında tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu kişiler hakkındaki ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ,‘suç örgütüne üye olmak’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlarından yürüttüğü soruşturma sürüyor.
NTV yayınına katılan Tunç, CHP’li belediyelere yapılan soruşturmalarla ilgili şöyle konuştu:
” * Dosyanın içeriğini bilmeden, delilleri görmeden, düşünce ifade etmek, kişiyi “Suçludur” ya da “Suçsuzdur” şeklinde görüşler ifade etmek yargı bağımsızlığı açısından uygun olan ifadeler değil. Özellikle CHP’li belediyelerle ilgili yapılan soruşturmalar ve kovuşturmalar tamamen adli makamların yürüttüğü soruşturmalar.
* Bu soruşturmalarda ortada masak raporları bu masak raporlarını teyit eden ifadeler ve bu ifadelerin değerlendirilmesi, itirafçıların, çünkü bunlar belediye yönetiminde kendilerinin atadığı arkadaşlarının verdiği beyanlar var.
* İstanbul İl Başkanlığı binasının alınması sürecindeki o para kuleleri olarak yansıyan durumdan itibaren yapılan bir soruşturma söz konusu. Tabii bu soruşturmalar kapsamlı bir şekilde ilçelere de sirayet etti. Hem büyükşehir hem ilçe ve o ihale süreçleri yargı tarafından değerlendirildi.
* İfadeler sonrasında yeni değerlendirmeler oldu, yeni operasyonlar oldu. Bu soruşturma devam ederken bir yandan da maalesef yolsuzluğun da devam ettiğini görüyoruz. Manavgat’ta baklava kutusunun içerisinde suçüstü yapıldı. Şile Belediyesi’ne suçüstü yapıldı. Tüm bunlar soruşturmalar devam ederken oldu.
* İzmir eski büyükşehir belediye başkanıyla ilgili müfettiş raporlarını cumhuriyet savcılığına takdim eden, imzayla gönderen, savcılığa “Burada suç vardır, değerlendirin” diyen kendi belediye başkanları. Tüm bunları değerlendirdiğimiz zaman yargının başlatmış olduğu soruşturmalarda iddianame düzenlendiğinde, iddianame mahkeme tarafından değerlendirilip kovuşturma sonucunda maddi gerçek ortaya çıkarılıncaya kadar hep beraber sonucu beklemek zorundayız.
* Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin soruşturmalarla ilgili bir takım tartışmalar yargı mensuplarına hakaret ve tehditler bunlar doğru şeyler değil. Sabırla sonucu beklemek lazım ve aslında sahip çıkmamaları lazım.
* Ak Partili belediyelere de soruşturmalar açılıyor. Şimdi kamuoyunda görüyorum diyorlar ki “Neden sadece CHP’li?” 30 tane AK Partili belediyeye soruşturma açıldı. 13 tanesi mahkum oldu. Diyarbakır Bağlar Belediyesi suçüstü oldu ve içeriye girdi. Yoluzluğun partilisi partisizi olmaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim yiyorsa yargı bundan hesap sorar. Ceza Muhakemesi Kanuna göre o ifadeler sonrasında, itirafçıların verdiği beyanlar sonrasında cumhuriyet savcısının hareketsiz kalması zaten suçtur.”
Yorumlar
Kalan Karakter: