Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti'li Köylü: 'Bazı şeyler kafasına gözüne vurarak gidiyor'
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, muhalefet milletvekillerinin, kanun tekliflerinin "torba" olarak Meclise sevk edilmesine yönelik dile getirdiği eleştirilere katıldığını belirterek, "Bu hazırlıklar yapılırken komisyon üyesi olan muhalefet partisi milletvekilleri ile istişare edilerek yapılırsa daha iyi olur." dedi. Hakimlerin yeterli eğitim almadan kura çekimi ile atandıklarını söyleyen, ''Bazı şeyler kafasına gözüne vurarak gidiyor" dedi.
Yayınlanma :
16.02.2019 09:38


"BAZI ŞEYLER KAFASINA GÖZÜNE VURARAK GİDİYOR'
Adalet Bakanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakim Niyazi Acar, Hakkı Köylü'nün, Adalet Akademisinin tekrar açılıp açılmayacağına ilişkin sorusuna, "Bu yönde çalışmalar var. Anayasa'da, hakim savcı eğitiminin mahkemelerin bağımsızlığı esaslarına göre düzenleneceği söyleniyor. Bu eğitimin Adalet Akademisi tarafından verilmesi öngörüyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarılacak. Bugün yarın, eli kulağındadır. Üzerinde çalışılıyor." karşılığını verdi.
Köylü, "Hakimlerimiz maalesef yeterli eğitimi almadan kura çekimi ile atanıp gittiler. Bazı şeyler kafasına gözüne vurarak gidiyor." diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: