AK Parti'de olağanüstü itirazda yeni hamle
AK Parti, olağanüstü itirazını Maltepe kararını beklemeden yapmayı düşündüğü öğrenildi
Yayınlanma :
15.04.2019 13:48


Önceki uygulamalar ışığında, AK Parti ancak Maltepe sayımı tamamlanıp il birleştirme tutanağının (İstanbul geneli nihai seçim sonucu belgesi) tanzim edilmesi sonrasında İstanbul için olağanüstü itirazını yapabilecekti.
Ancak AK Parti’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine dair olağanüstü itirazını Maltepe’de sayım işlemi tamamlanmadan yapma üzerinde durduğu öğrenildi.
AK Parti kurmaylarının, “Biz sayım işlemi tamamlamadan yapacağız, YSK dilerse sayım tamamladıktan sonra görüşür”” görüşünü benimsediği ifade ediliyor.
Bu bağlamda YSK’nın İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazını YSK’ya kısa bir süre içerisinde yapabileceği de kaydediliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: