AK Parti'den Erdoğan'ın '50 milyonluk Türkiye' Sözlerine Açıklama
AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın '15 Temmuz gecesi 50 milyonluk Türkiye'nin istikbalini kurtardık' sözlerindeki 50 milyonun sehven söylendiğini belirterek 'Altında çapanoğlu aramanın manası yok' dedi.
Yayınlanma :
17.07.2017 17:45


“Musibetler milletimizi birleştirir. Darbe teşebbüsünde de milletimiz tek vücut olmuştur. Ancak, 80 milyonluk Türkiye’de 30 milyon insanı yok saymak ve milleti bölmek vatanın birliğine ve bütünlüğüne alenen yapılmış bir saldırıdır. Cumhurbaşkanı’nın andığı 50 milyon kimlerdir? AKP ve MHP’ye oy verenlerin ve ailelerinin toplamı mıdır? Eğer böyleyse bu konuşmayla bölücülük yapılmış olmaz mı?” dedi.
Atıcı’nın sözlerine Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı cevap verdi. Bostancı, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız her vesileyle 80 milyonun birliğini ve kardeşliğini ifade ediyor. Bu, kayıtlarda son derece açık” dedi. Bostancı CHP milletvekillerinin “Kayıtlara bakın 50 milyon diyor” tepkisi üzerine Bostancı, “Sehven söylenmiş bir “50 milyon”dur, altında çapanoğlu aramanın manası yoktur” yanıtı verdi.
Bostancı’nın ardından tekrar söz alan CHP’li Atıcı, “Ben de bunun bir dil sürçmesi olduğuna inanmak istiyorum, umarım bir dil sürçmesidir” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: