• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; " Hizmette, öncelik ve öngörü önemli"
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Temmuz 2020 - 15:26

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; " Hizmette, öncelik ve öngörü önemli"

GÜNDEM
05 Temmuz 2020 - 15:26
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “ Hizmette, öncelik ve öngörü önemli”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “Gönül Seferberliği” kapsamındaki buluşmalarında bu haftaki durağı Çiğli ve Aliağa oldu. Sürekli; Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek yatırım planlarını değerlendi;  belediye ve hükümet çalışmalarını masaya yatırdı. Aliağa ziyaretlerini MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile birlikte gerçekleştiren Başkan Sürekli; “Gönül seferberliğimiz, gönül ve hizmet birlikteliğimizi güçlendirerek devam ediyor. Çiğli’mize TOKİ müjdesi ile gittik. Aliağa zaten Cumhur ittifakının en güçlü kalelerinden; başarılı yerel idarelerinden biri. Bölgeye yaptığımız yatırımlar sürecek. Hizmette öncelik ve öngörü önemli. Her iki ilçemizin de yatırımları bu bakış açısıyla planlanıyor.” diye konuştu.

Çiğli’ye kentsel yatırımlar sürüyor

Çiğli ve Aliağa’da meclis üyeleriyle yaptığı toplantıların yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları temsilcileri ve vatandaşlarla da bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de kentsel yatırımların hız kazanacağını müjdeledi. TOKİ’nin çağdaş kentler yaratma alanındaki başarılı yolculuğunda Çiğli için yeni adımlar atacağını söyleyen Sürekli şunları söyledi; “Çiğli Anadolu’nun minyatürü gibi. Göçle gelişen, her rengi taşıyan ve kabına sığmayan bir ilçe. Pek çok sorunu var. Öteki muamelesi yapmadan yıllardır hizmet ediyor, önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde, İzmir Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüştük. Çiğlili hemşerilerime verdiğimiz toplu konut sözünü yerine getirmek için çalışıyoruz. İlçe halkının toplu konut ihtiyacı için TOKİ bugüne kadar çalışmalar yaptı. Bakanımız gündeme aldı. Yeni projeler çok yakında halkın huzuruna çıkacak. Kentsel dönüşüm de yeniden gündemde. Bakanımız yerinin tespiti için gerekli talimatı verdi. Millet Bahçesi projesi de Bakanımız tarafından gündeme alındı. Kısa sürede başlanacak ve hayata geçecek. Şehirlere ve halkımıza hizmette öncelikler ve öngörü önemli. Çünkü sorun çözen, gelişimin önünü açan kalıcı eserleri ancak bu bakış açısıyla bırakabiliyorsunuz.”

Aliağa, lokomotif güç

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Cumhur İttifakı’nın yerel yönetiminde olan Aliağa programını MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkanlar; ilçenin Cumhur İttifakı farkını yaşayan bir kent olduğuna dikkat çekti. Başkan Sürekli; açıklamasında Aliağa’nın yarattığı katma değerin yatırımlarla karşılık bulmaya devam edeceğini söyleyerek; “Sadece İzmir ve bölgemizin değil, ülkemizin lokomotif güçlerinden biri. Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşunun 16'sı Aliağa'da. 45 bin kişiyi istihdam ediyor. 2019 yılında İzmir'in sanayi bölgeleri ile çeşitli ilçelerinde teşviklerimizden yararlanarak yatırım yapan yerli ve yabancı firmalar sayesinde yaklaşık 2 bin kişiye daha istihdam olanağı sağladık. Sadece Aliağa'da 2019 yılında 70 milyon dolarlık yatırım yapılırken yaklaşık bin kişiye de iş kapısı açılmış oldu. ” diye konuştu.

Bakırçay önemli potansiyel taşıyor

Bakırçay bölgesinin her alanda önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Başkan Sürekli; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Bölgeye yıllardır yarattığı katma değeri artıracak yatırımlar yapıyoruz. Kuzey Ege Otoyolu bunun en son ve çarpıcı örneği. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açtığımız otoyol, hem İzmirli hemşerilerimizi hem de bölge sanayini rahatlatan ihtiyaca yönelik büyük bir proje. Çandarlı'ya ulaşım 40 dakikaya indi. Foça ve Dikili gibi turizm bölgelerine ulaşım soluk aldı. Aliağa'da faaliyet gösteren ALOSBİ, Petkim, Tüpraş gibi dev yapıların ve diğer büyük sanayi tesislerinin ağır tonajlı transferlerinde büyük avantajlar sağlanmış oldu. Çaltılıdere’de 9 Eylül Üniversitesi’ne bağlı  "meslek hastalıkları hastanesi" yatırımı için çalışmalarımız sürüyor. 240 yataklı bir hastane olması planlanıyor. Meslek hastalıklarının tedavisi için, özellikle yanık ünitesi ve mikrocerrahisi olmak üzere birçok yeni ünite ve tıbbı cihazlar olacak.” diye konuştu.
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Bakan Fidan'dan Yoğun Suriye Diplomasisi
Bakan Fidan'dan Yoğun Suriye Diplomasisi
Son Haberler
İzmir'de Belediye Yolsuzluğu: 56 Kişi Hakkında Dava Açıldı
İzmir'de Belediye Yolsuzluğu: 56 Kişi Hakkında Dava Açıldı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan, Aziz İhsan Aktaş'la irtibatlı adamın otelinde kamp yaptı
Özgür Özel: Erdoğan bu haftasonu, Mehmet Şimşek'le fotoğrafı olan,...
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi gündeminde
TBMM Genel Kurulu’nda 5 HSK üyesi için yapılan seçim, Anayasa Mahkemesi...
Özel sektörün yurt dışına kredi borcu 18,1 milyar dolar arttı
Özel sektörün yurt dışına kredi borcu 18,1 milyar dolar arttı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı
Tekirdağ'da çıkan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım