AK Parti'li Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden Şam yönetimi ve SDG arasında uzatılma kararı verilen ateşkese dair yorumlarda bulundu. Eklenen sürede SDG'nin yeni bir çatışma için hazırlıklar yapabileceğinden endişe duyduğunu belirten Tayyar, "umarız, yanılırız" ifadelerini kullandı.
İşte Tayyar'ın o paylaşımı:
"Suriye yönetimi, DEAŞ tutuklularının Irak’a tahliyesine imkan vermek için ateşkes süresini 15 gün daha uzattıklarını açıkladı.
Görünür gerekçe bu olsa da YPG’ye bir kez daha fırsat verilmek istendiğini anlıyoruz.
Tahliye işleminin bu kadar uzun sürmeyeceğini tahmin edebiliriz.
Gerçi YPG, ateşkes süresinin bir ay uzatılmasını istemiş, ABD çok ısrarcı olmuştu ama Suriye yönetimi yarısına razı olmuş anlaşılan.
YPG’yi iyi niyetli bulsak barışa şans tanımayı her daim destekler, ateşkes süresinin daha fazla olmasını savunurduk.
Fakat 4 günlük sürede olduğu gibi savaş yığınağına, sivil katliamına ve kamuoyu baskısı oluşturmak için yalanlarla örülü algı operasyonlarına devam edeceklerdir.
Keşke uzatılmasaydı.
Kürt, Arap, Türkmen, tüm masum sivillerin korku dolu anları 15 gün daha sürecek.
Umarız, yanılırız.
Akıllanırlar, barışı, kardeşliği ve huzuru tercih ederler."
Yorumlar
Kalan Karakter: