Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin başlıklı toplantılara katılan ve burada İsrail'in Gazze'de yaşattığı felaketi anlatan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Eylül tarihinde de ABD Başkanı Trump'la Beyaz Saray'da bir görüşme yapmaya hazırlanıyor.
Genel Kurul toplantısı ardından verdiği bir röportajda Amerika'nın Gazze'de verdiği barış sözünü tutmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çıkışı ardından ABD Dışişleri Bakanı Rubio bir basın açıklamasında bulunmuş ve aralarında Erdoğan da olmak üzere ülke liderlerine 'bir şey istediklerinde Beyaz Saray'a geliyorlar' şeklinde ifadeler kullanmıştı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Rubio'nun bu sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı ve bir dönem Ecevit'i benzer şekilde eleştiren AKP hükümetine ve Erodğan'a dikkat çeken göndermelerde bulundu.
İşte Ali Mahir Başarır'ın o ifadeleri:
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: “Türkiye dahil herkes Gazze'ye müdahil olmamız için yalvarıyor. Günün sonunda bir şey istediklerinde Beyaz Saray’a geliyorlar. Erdoğan da geliyor. ‘Başkanın elini sıkmam için 5 dakika verir misiniz?’ diyorlar."
ABD'ye rağmen Kıbrıs'a çıkarma yapan, Pentagon'un tehditlerine rağmen haşhaş yasağını kaldıran, Irak işgaline karşı çıktığı için operasyona uğrayan Genel Başkanımız Bülent Ecevit'e bir fotoğraf üzerinden dil uzatanların Türkiye'yi düşürdüğü utanç verici durum bu!
Türkiye'yi, ABD Başkanının elini sıkmak için sıraya giren, Washington’dan medet umanlar değil; dünyaya Ankara’dan bakan CHP yönetmelidir.
CHP tarihi aynı zamanda antiemperyalizmin de tarihidir...
Yorumlar
Kalan Karakter: