Aliağa Ticaret Odası Girişimci Yetiştirmeye Devam Ediyor
Aliağa Ticaret Odası, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile her yıl başarılı iş fikri olan yeni girişimcileri kent ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.
Yayınlanma :
27.05.2017 13:22


25 kişinin katılımıyla toplam 4 gün (32) saat süren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde; KOSGEB Eğitmeni İlhan Başar tarafından kursiyerlere, destek unsurları, iş planı hazırlama ve bu süreçte başarılı bir işletmeye sahip olmalarını sağlayacak kendi rol ve sorumluluklarını vurgulamaya yönelik bilgiler verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Girişimcilik ruhu taşıyan kişilerin, teşvik edilmesi ve desteklenmeleri gerektiğini ifade etti.
Hedef, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak
Aliağa’da düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleriyle, iş fikri olan ve başarılı işletmeler kurmak isteyen girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Adnan Saka, “Girişimcilik ekonominin en önemli yapı taşlarından biri. İlçemize ve ülkemize yeni markaları kazandırmanın, istihdamı artırmanın ve ihracatı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Bizler de girişimci olmak isteyenlere, gerekli eğitim ve destekleri vererek kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmalarını sağlama noktasında desteğimizi sürdüreceğiz. Eğitimlerdeki amacımız girişimcilik projesi sonucunda geleceğe dönük iş fikri olan kişilerin, cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya geçerek sürdürülebilir işletmeler kurmaları ve yanında işçi çalıştırmaya başlamalarıdır. Böylelikle ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanmış olacaktır” dedi.
Girişimcilik eğitimi Temmuz ayında da devam edecek
Uygulamalı girişimcilik eğitiminin devam edeceğini belirten Başkan Saka, “25’er kişilik 3 sınıftan oluşan gruplardan ilk iki grubun eğitimi sona erdi. Son grubun eğitimi ise 18-21 Temmuz arasında başlayacak. Yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi, Aliağa’da düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: