Altın fiyatları Çarşamba günü 125 dolar birden düştü. 3.500 doları gören altın fiyatı bir günde 125 dolar eridi. Değerli metalin onsu yüzde 3,7’lik kayıpla 3.294,10 dolara gerilerken, analistler rallinin sona erip ermediğini tartışıyor.
Altavest’in kurucu ortağı Michael Armbruster, “Altın için 3.500 dolar bir zirve anlamına gelmeyebilir. Bu, boğa piyasasında olağan bir düzeltme” yorumunu yaptı. Ancak kısa vadede ons fiyatında 100 dolarlık bir düşüş daha yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Altında Boğa Piyasası Sona Mı Erdi?
Altın fiyatları Çarşamba günü 125 dolar birden düştü. Altın için 2021’den bu yana yaşanan en sert günlük düşüş olarak kaydedildi.Trump ve Fed Belirsizliği Azaldı Güvenli Liman Zayıfladı
Piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife politikaları ve Fed Başkanı’nın geleceğine dair belirsizliklerin azalması, güvenli liman olarak görülen altına olan ilgiyi kısa vadede düşürdü. Yatırımcılar, risk iştahının yeniden artmasıyla birlikte pozisyonlarını gözden geçirmeye başladı.