Alzheimer’ın En Büyük Düşmanı Mutluluk
Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi eski başkanlarından Uzman Dr. Aysel Gürsoy, kişilerin yaşam tarzlarında yapacakları olumlu değişikliklerle elde edecekleri mutluluğun Alzheimer’dan korunmada en büyük ilaç olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
07.01.2017 10:57


65 YAŞ ÜZERİ KİŞİLER RİSK TAŞIYOR
Dünyada 30 milyon, Türkiye’de ise 300 bin civarında Alzheimer hastası olduğunu dile getiren Gürsoy, bu hastalar arasından 6-7 bin kişinin İzmir’de yaşadığını söyledi. Alzheimer hastalığının insan beynindeki Amiloid plaklarının azalması sonucu oluştuğunu belirten Gürsoy, 65 yaş üzeri kişilerin en büyük risk grubu olduğuna dikkat çekti.
YALNIZLIK, STRES VE UYKUSUZLUK
Hastalığın belirtileri arasında hafıza kaybının yanı sıra alışıldık işleri yapma güçlüğü, lisan problemleri, zaman ve oryantasyon bozuklukları, karar verme yetisinde bozulma, soyut düşünememe, eşyaları olması gerekenden farklı yere koyma ve kişilik değişimleri gibi durumların olduğunu belirten Gürsoy, hafif, orta ve ileri olmak üzere 3 evreye olan hastalığı tetikleyen nedenlerin başında yalnızlık, stres ve uykusuzluk geldiğini belirten Gürsoy, “Erken tanı sayesinde bu hastalığı kontrol altına almak mümkündür. Stresten uzak durarak, yeterince uyumak, Akdeniz tipi beslemek, düzenli egzersiz gibi kişinin sosyal yaşamında yapacağı ufak değişikliklerle bu hastalıktan korunabilirsiniz” diye konuştu. Gürsoy, konuşmasının ardından semineri izlemeyen gelen katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: