AMBLAJSIZ GIDA SATIŞINA SIKI DENETİM
AMBLAJSIZ GIDA SATIŞINA SIKI DENETİM
Yayınlanma :
13.11.2015 09:23
Halk sağlığını ön planda tutan Konak Belediyesi açıkta ve sağlıksız ortamda ambalajsız gıda satışı yapanlara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşların güvenilir, sağlıklı ve kaliteli gıda tüketebilmesi adına yürütülen çalışmalara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de destek veriyor. Gelen şikayetler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Basmane Anafartalar Caddesi ile Kemeraltı’ndaki Havra Sokağı’ndaki açıkta tavuk eti satışı yapan esnafa yönelik denetimler yaptı. Her gün on binlerce İzmirlinin alışveriş yaptığı bölgeyi kapsayan denetimlerde kurallara uymayan ve halk sağlığını tehlikeye sokan kişilere cezai işlem uygulandı.
TOPLAM 58 BİN TL CEZA KESİLDİ
Anafartalar Caddesi’nde yürütülen denetimler sırasında parçalanmış ve açık bir halde satışı yapılan ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olmayan 651 kilo tavuk etine el konuldu. Bu şekilde satış yapan dört işletmeye toplam 57 bin 541 lira para cezası kesildi. Yetkililer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca et ve et ürünlerinin perakende işletmelerde dökme çiğ kanatlı et satışına izin verilmediğini belirtti. Bu tür ürünlerin hazır ambalajlı olarak satışa sunulabileceğini ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulması gerektiğinin altını çizdi. Operasyon sırasında ambalajsız olarak açıkta satışı yapılan tavuklar toplanırken, üç iş yerine de ruhsat ve diğer eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.
TOPLANAN ETLER HAYVAN BARINAKLARINA GİTTİ
Havra Sokağı’nda yapılan denetimde de bir balıkçıya da yasal sınırlar dışında kalan küçük boyda balık satışı yaptığı gerekçesiyle uyarı yapılarak cezai işlem yapıldı. Yasal sınırın altında satışı yapılan 90 kilo balığa el konulurken, satışı yapan kişiye bin 55 TL para cezası kesildi. Operasyon sonunda toplam 58 bin 596 lira para cezası kesilirken, toplanan 651 kilogram tavuk eti hayvan barınaklarına gönderildi. Denetimlerde yakalanan 90 kilo küçük boy balık da Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait çöp kamyonlarında konularak imha edildi. Denetimlerin devam edeceğini belirten Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği halinde vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak adına operasyonların süreceğini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: