‘Ankara Abisi’ Yasin Oyanık tutuklandı, 2 milyar TL iddiası

Sosyal medyada yardım videolarıyla tanınan Yasin Oyanık, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında cezaevine gönderildi.

Avukatlarının yaptığı bilgilendirmeye göre, milyonlarca takipçisi bulunan ve ‘Ankara Abisi’ olarak bilinen Yasin Oyanık gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Soruşturma dosyasında, temizlik videolarıyla öne çıkan bir diğer sosyal medya fenomeni Cem Özkök’ün adı da geçiyor.

Yurt dışına kaçan yapılara para aktarımı şüphesi

Kamuoyunda yankı uyandıran iddialara göre, Oyanık ve Özkök’ün şahsi banka hesapları ile kurdukları dernekler aracılığıyla 2 milyar Türk Lirasını aşan boyutta yasa dışı bir finansal trafik oluşturduğu öne sürülüyor. Söz konusu para hareketlerinin önemli bir kısmının yurt dışına kaçan yasa dışı yapılara aktarıldığı yönünde şüpheler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER