Fon soruşturmasında sıcak gelişme: Bakan Yardımcısı’nın damadı da tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik'in damadı İskender Balcı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik'in damadı İskender Balcı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Fon soruşturması çerçevesinde yürütülen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Çil, İskender Balcı, İsmet Öğüt ve Adem Karatepe çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan diğer 9 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kişiler hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Adli kontrol uygulanan isimler arasında Özata Denizcilik yetkilisi Altuğ Kantarcı ile Destek Yatırım Bankası Genel Müdürü Özgür Akayoğlu bulunuyor. Ayrıca Destek Faktoring yetkilileri Kerim Tosun, Mesut Altan, Nuray Elmastaş ve Azize Binnur Tosun ile Tuğba Hicran Ataseven, Duygu Somay ve Tolga Tuğtekin de aynı kapsamda serbest kaldı.

Şüphelilerin kimlikleri ve bağlantıları

Operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şahıslar arasında Destek Faktoring Yönetim Kurulu üyeleri Kerim Tosun, Nuray Elmastaş ve Azize Binnur Tosun ile şirket yetkilisi Mesut Altan yer alıyordu. Özata Denizcilik tarafında ise Yönetim Kurulu üyeleri Altuğ Kantarcı, Ali Çil, Tuğba Hicran Ataseven, Duygu Somay, İskender Balcı, İsmet Öğüt, Tolga Tuğtekin ve Adem Karatepe bulunuyordu.

Tutuklanan İskender Balcı'nın, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik'in damadı olduğu ve eski BDDK Kurul Üyesi Mustafa Balcı'nın oğlu olduğu bilgisi dosyada yer aldı.

İLGİLİ HABERLER