İzmir İnciraltı planlarında revize dönemi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnciraltı bölgesine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarını yapılan itirazlar doğrultusunda revize ederek onayladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnciraltı bölgesine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarını yapılan itirazlar doğrultusunda revize ederek onayladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Plancıları Odası ve üç vatandaşın yaptığı toplam beş itiraz üzerine değerlendirme sürecine giren planlar, yeniden şekillendirildi. Sahil kesimindeki 2. derece sit alanı bölgelerinde turizm ve günübirlik kullanım alanları için yeni işaretlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerin, ilerleyen dönemde askıya çıkması beklenen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların hukuki altyapısını güçlendirmesi hedefleniyor.

Planlama sürecindeki son durumu değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bakanlığın ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün sürece hukuki hassasiyetle yaklaştığını belirtti. Karabulut, çok yakın zamanda askıya çıkacak alt ölçekli planlarla bölgenin sağlık, turizm, ticaret ve nitelikli yaşam alanlarıyla İzmir’e yeni bir vizyon kazandıracağını ifade etti.

İnciraltı için modern yaşam vizyonu

Karabulut, bölgenin geleceğine dair spekülasyonlara da yanıt verdi. İnciraltı’nın geleceğinin gökdelen imarı veya plansız yapılaşma olmadığını vurgulayan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: İzmir’e nitelikli yatırımcıyı çekecek, çevreyle uyumlu, modern ve sürdürülebilir bir yaşam vizyonu hedeflenmektedir.

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı, gelinen noktayı değerlendirirken, planların hukuki açıdan daha sağlam bir zeminde, titiz ve katılımcı bir anlayışla ilerlediğini belirtti. Dernek olarak bölgenin değer kazanması ve toprak sahiplerinin haklarının korunması için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

İnciraltı Gelişim Derneği, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların askıya çıkmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER