Mehmet Şimşek: Emekli zammı yaş ve prim gününe göre farklılaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin alım gücünü desteklemeye yönelik teknik çalışmanın henüz tamamlanmadığını belirterek, yapılacak artışın yaş ve prim ödeme gün sayısına göre farklılaşabileceğini açıkladı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu emekli düzenlemesine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürecin takvimi ve uygulanma esaslarına dair önemli bilgiler paylaştı.

Teknik Çalışma Aralık Ayında Tamamlanacak

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada teknik sürecin devam ettiğini vurgulayarak, "Emeklilerimizin alım güçlerini desteklemesi amacıyla yürüttüğümüz teknik çalışma henüz tamamlanmadı" dedi. Düzenlemenin kapsamına da değinen Şimşek, "Düzenleme tüm emeklilerimizi kapsayacaktır" ifadesini kullandı.

Artış Miktarı Kişisel Duruma Göre Değişecek

Zam oranlarının tek tip olmayabileceğine işaret eden Mehmet Şimşek, adaletli bir dağılım için kriterlerin belirlendiğini aktardı. Şimşek, "Yapılacak artışın emeklilerimizin yaş ve prim ödeme gün sayısına göre farklılaşmasının doğru olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Sürecin son aşamasına gelindiğini belirten Bakan Şimşek, nihai çalışmanın büyük ihtimalle Aralık ayında tamamlanacağını ve bütçe görüşmelerinin hemen ardından meclis takdirine sunulacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER