Adalet Bakanı Gürlek: Hukuk diplomasisine yeni ivme kazandırdık

Uluslararası Adalet Zirvesi’nin kapanışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yer aldığı etkinlikte, küresel adalet arayışları için somut işbirliği çağrısı yapıldı.

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Adalet Zirvesi’nin ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek, zirvenin kazanımlarına ve geleceğe dönük hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünyadaki istikrarsızlıklar ve adaletsizliklere karşı ortak akıl ve vicdana dayalı çözümlerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Bakan Gürlek, adaletin kalıcı barış, huzur ve güvenin temel güvencesi olduğunu hatırlattı.

Bakan Gürlek, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, zirvenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen kapanış programına dikkat çekti. Hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde uluslararası mekanizmaların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Gürlek, sürecin kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

Daha adil bir dünya düzeni için kararlılık vurgusu

Gürlek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, daha adil bir dünya düzeninin inşası için hukukun evrensel ilkelerini esas alan, uluslararası adalet mekanizmalarını güçlendiren ve ülkeler arasındaki hukuki işbirliğini geliştiren çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Hukuk diplomasisine yeni bir ivme kazandıran zirvemizin, somut ve uygulanabilir sonuçlara, kalıcı işbirliklerine ve yeni dostluklara vesile olmasını temenni ediyorum.”

İLGİLİ HABERLER