Seferihisar, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan gelen 30 kişilik heyeti ağırladı. Seferihisar Dostluk Derneği ile birlikte Türkiye’yi ziyaret eden heyetin bir haftalık programının ilk durağı Seferihisar oldu. İlçenin yerel yaşamı, sosyal belediyecilik uygulamaları ve sürdürülebilir kalkınma modeli konuklardan büyük ilgi gördü.
Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş’ün konukları karşılamasıyla başladı. İlk olarak Seferihisar’ın yerel kalkınma yaklaşımı, sosyal belediyecilik uygulamaları, kültürel mirası, üretici odaklı çalışmaları ve turizm vizyonu hakkında bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
Sunumun ardından heyet; Can Yücel Tohum Merkezi, Halk Market, Çocuk Belediyesi ve Seferiçınar Yaş Alma Merkezi’ni ziyaret ederek Seferihisar Belediyesi’nin farklı yaş ve toplumsal kesimlere yönelik projelerini yerinde inceledi.
Projeleri Amerika ve Kanada’daki örneklerle karşılaştıran katılımcılar, özellikle yerel tohumların korunması, üreticilerin desteklenmesi, çocukların kent yaşamına katılımı ve ileri yaştaki yurttaşlara yönelik çalışmaların bir bütün olarak ele alınmasından çok etkilendiklerini dile getirdi. Seferihisar’da yerel değerlerin korunmasıyla sosyal belediyeciliğin bir arada yürütülmesini dikkat çekici bulduklarını belirten konuklar, ziyaret ettikleri projelere hayranlıklarını ifade etti.
Seferihisar’ın yalnızca doğal ve tarihi güzellikleriyle değil, insanı ve yerel yaşamı merkeze alan belediyecilik anlayışıyla da kendilerinde güçlü bir iz bıraktığını söyleyen katılımcılar, ilçenin atmosferini ve yaşam kültürünü çok sevdiklerini belirtti. Ziyaret boyunca gerçekleştirilen karşılıklı görüş alışverişi, Türkiye, Amerika ve Kanada’daki yerel yönetim deneyimlerinin paylaşılması açısından da renkli ve verimli bir buluşmaya dönüştü.
Heyetin programı daha sonra Sığacık ve Teos Antik Kenti ziyaretleriyle devam etti. Sığacık’ın tarihi dokusu ve Teos’un binlerce yıllık kültürel mirasıyla buluşan konuklar, Seferihisar’dan hem belediyecilik uygulamalarına ilişkin yeni deneyimlerle hem de ilçenin kendine özgü yaşam kültürüne dair güçlü izlenimlerle ayrıldı.
Amerika ve Kanada’dan Seferihisar’a büyük ilgi
Seferihisar, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan gelen 30 kişilik heyeti ağırladı. Seferihisar Dostluk Derneği ile birlikte Türkiye’yi ziyaret eden heyetin bir haftalık programının ilk durağı Seferihisar oldu.
İLGİLİ HABERLER