İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin, 591 AK Partili belediyeye soruşturma izni verdiklerine yönelik ifadesi Meclis gündemine taşındı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, söz konusu açıklamaya ilişkin soru önergesi hazırladığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

"ŞU ANA KADAR BİR AK PARTİLİ BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"
"Açıklamalarınız bulanık, verileriniz bulanık. Ya doğruyu anlatın ya da kamuoyuna genel ifadelerle yönlendirme yapmayın" diyen Zeybek, Bakan Çiftçi'ye şu soruları yöneltti:
"Sayın Bakan, açıkladığı verilere göre en fazla soruşturma izninin AK Partili belediyelere verildiğini ve bunun toplamın yaklaşık %46’sına denk geldiğini belirtmiştir. Peki kim bu belediyeler? Şu ana kadar bildiğimiz, Ak Partili Kırıkkale Yahşiyan Belediye Başkanı hakkında bir görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır.
Bu konuyu TBMM’ye taşıdım. Çıkın açıklayın!
31 Mart 2024 tarihinden sonra kaç tane AK Parti’li belediye başkanına şafak vakti operasyon yapılmıştır? 591 adet soruşturma izni verilen AK Partili belediyeler hangileridir? İşleme alınmayan, yetkisizlik gerekçesiyle iade edilen ve usulden reddedilen dosyaların toplam sayısı nedir? Şeffaf bir açıklama bekliyoruz."