Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu’da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Üsküdar Belediye Meclisinde yenilenecek olan başkan vekilliği seçimi ve bu süreçte yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İstanbul Valiliğinin seçim tarihini belirleme yetkisini kullandığı döneme dikkat çeken Özel, mahkeme kararının ardından valinin 3 ila 10 gün içinde seçim yapabileceğini hatırlattı. Özel, belediye meclis üyelerinin gözaltında tutulduğu bir dönemde seçim takvimi oluşturulmasını hukuk dışı olarak nitelendirdi.
Özel, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul Valiliği de diyor ki: ‘Bir parti kazansın diye tutum almış değiliz. Bakın, o mahkeme kararını aldırtıyor ya AK Parti, o andan itibaren vali 3 gün ila 10 gün arasında seçim yapabilir. İnsanları 4 gün gözaltına alıyorlar, vali hemen 3. güne seçimi koyuyor. 5'e koysa, 10'a koysa... Olmaz!”
Gözaltındaki üyeler varken seçim planı
Seçimin, bazı meclis üyeleri henüz gözaltındayken gerçekleştirilecek olmasına tepki gösteren Özel, sürecin siyasi bir hesapla yönetildiğini öne sürdü.
Özel, şunları söyledi:
“Akılalmaz! Ve üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar'a çökecekler. Böyle bir hesabın içindeler. Akıl almıyor, asla akıl almıyor.”
Sürecin adaletsiz yürütüldüğünü belirten Yeni Parti lideri, durumu kamuoyuna duyurduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Millet gözaltındayken seçim olacak ve Üsküdar'da kapkaç yapacaklar. Bunu milletimize şikayet ediyoruz, milletimize şikayet ediyoruz.”