İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın rozet takmasının ardından başka bir büyükşehir belediyesinin de AK Parti saflarına katılacağı yönündeki spekülasyonlar yeni bir boyut kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın isim vermeden “sırada bir büyükşehir var” şeklindeki açıklamasının hedefindeki belediyenin Antalya olduğu iddia edildi.
Gazeteci Sinan Burhan, konuya ilişkin kulis bilgilerini kamuoyuyla paylaşarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki olası siyasi değişime dikkat çekti. Burhan, yürüttüğü temaslar sonucu elde ettiği verileri aktardı.

Burhan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’in AK Parti’ye geçeceği yönünde kulis bilgisi edindim.”
Burhan, bu bilgiyi sadece AK Parti kanadından değil, CHP ve Yeni Parti mensubu kaynaklardan da doğrulamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca Antalya’daki yerel medya temsilcileri ve siyaset çevreleriyle görüştüğünü ifade eden gazeteci, geçiş sürecine dair de bir zaman aralığı paylaştı.
“Takvim olarak en geç kasım ayı sonuna kadar belediye başkanvekilinin AK Parti’ye geçebileceği ifade ediliyor.”
Korkuteli ve Alanya dahil beş ilçe daha iddianın kapsamında
Sinan Burhan’ın paylaştığı bilgilere göre değişim yalnızca büyükşehir yönetimiyle sınırlı kalmayacak. Gazeteci, büyükşehir dışında bazı ilçelerin de AK Parti’ye katılacağını öne sürdü. İddiaya göre bu ilçeler Korkuteli, Finike, Demre, Elmalı ve Alanya olarak sıralandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, önceki dönem belediye başkanı Muhittin Böcek’in “rüşvet” soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından 11 Temmuz 2025 tarihinde yapılan seçimde 75 oyla bu göreve seçilmişti.