Tekirdağ'da CHP Cumhur İttifakına destek verince meclis yapılamadı

CHP, AK Parti ve MHP üyelerinin katılım göstermemesi nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, iki aylık aranın ardından 131 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı ancak muhalefet partilerinin meclise gelmemesi sonucu oturum açılamadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer yönetimindeki ilk meclis toplantısı, CHP, AK Parti ve MHP gruplarının yanı sıra bağımsız üyelerin büyük bölümünün salonu boş bırakmasıyla sonuçsuz kaldı. Sadece Yeni Parti grubunun eksiksiz katıldığı oturumda karar yeter sayısı bulunamadığı için bir sonraki toplantıya kadar erteleme kararı alındı.

Yaşanan duruma tepki gösteren Başkan Dr. Candan Yüceer, siyasi partilerin meclis çalışmasını engellemesini eleştirdi. Yüceer, seçilmiş yöneticilerin halka karşı sorumluluğu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Beğenmiyorlarsa eleştirebilirler, yanlış buluyorlarsa karşı çıkabilirler, eksik görüyorlarsa öneride bulunabilirler. Ancak meclisten kaçarak, şu gördüğünüz sandalyeleri boş bırakarak Tekirdağ’ın sorunlarını çözemezsiniz. Tekirdağ’ın sorunları tatil yapmıyor; sanayi, tarım, çevre, altyapı ve ulaşım bekliyor. Bizim çokça toplanmamız ve mesai harcamamız gerekirken meclis çalıştırılmıyor.”

Gündemde bekleyen 131 madde var

Meclis gündeminde ilçe belediyelerinin ödenek talepleri, imar ve çevre düzenlemeleri gibi vatandaşları doğrudan etkileyen 131 başlık bulunduğunu hatırlatan Yüceer, sürecin kişisel çıkarlara kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Başkan Yüceer, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Tekirdağ’ın sorunları siyasi hesaplara kurban edilemez. Bu meclis kimsenin kişisel ikbal hesaplarının yapılacağı, siyasi pazarlıkların yürütüleceği bir alan değildir; doğrudan Tekirdağ halkının meclisidir.”

Konuşmasında 9 Eylül CHP’nin kuruluş yıl dönümüne de değinen Yüceer, Kurtuluş Savaşı koşullarında dahi Meclis’in çalıştığını anımsattı. Atatürk’e atıfta bulunan Başkan, “Atamız hiç merak etmesin. Kuruluş ruhuna sahip çıkmaya, Atatürk’ün yolunda yürümeye, Cumhuriyet’in ışığından ayrılmamaya, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 11 Eylül 2026 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak. 64 üyeli mecliste daha önce 42 sandalyeye sahip olan CHP’den, Başkan Yüceer ile birlikte 28 üye Yeni Parti’ye geçiş yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER