Savcılık, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen ve iddialara konu olan Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Aydın’ın ifade vermesi için talimat verdi. Soruşturma kapsamında Aydın’ın Cumhuriyet Başsavcılığına hazır edilmesi istendi.
Savcılıktan resen soruşturma kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Özgür Çelik’in Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçiminin ardından yaptığı konuşmalarda öne sürdüğü iddiaların değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, Çelik’in Ayhan Aydın’ın kendisini arayarak savcı tarafından tutuklanmakla tehdit edildiğini ileri sürdüğü kaydedildi.
Başsavcılık, Çelik’in aktardığına göre Aydın’ın telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullandığını duyurdu:
“Savcı beni tutuklamayla tehdit etti. Benim oğlum ve eşim engelli, bunlara kim bakacak? Onlara bakacak kimse olmadığı için bunlara teslim oldum.”
Söz konusu beyanlar üzerine savcılık, konuyla ilgili olarak resen soruşturma başlatıldığını ve ismi geçen Ayhan Aydın’ın iddialara ilişkin ifade vermek üzere kuruma getirilmesi yönünde gerekli talimatın verildiğini açıkladı.