Zeyrek: Sayan Kaya çevresine 'her şeyi anlatırım' mesajı verdi

Gazeteci, eski bakanın soruşturma kapsamında tek başına hedef gösterilmesinden rahatsız olduğunu ve üstü örtülü tehdit niteliğinde ifadeler kullandığını aktardı.

Fon soruşturması nedeniyle kamuoyunda tartışılan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yakın çevresine yönelik uyarıları gazeteci Deniz Zeyrek tarafından gündeme getirildi. Zeyrek, Kaya’nın süreçte yalnızlaştırıldığını düşündüğünü ve bu durumun yarattığı tepkiyi çevresine yansıttığını belirtti.

Zeyrek’in aktardığı bilgilere göre Kaya, soruşturma dosyasının genişlemesi durumunda sessiz kalmayacağını ima eden bir tavır sergiliyor. Eski bakanın, kendisine yöneltilen suçlamalar ve sürecin işleyişi konusunda bildiklerini paylaşabileceği yönünde mesajlar verdiği ifade edildi.

Zeyrek, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“İfadem alınırsa ya da mahkemelik olursam her şeyi anlatırım.”

Bu ifadenin “üstü örtülü bir tehdit” olarak algılandığını belirten Zeyrek, Kaya’nın yaklaşımını “Ben yandım, sizi de yakarım” sözleriyle özetledi. Gazeteci, soruşturmada adı geçen ve kendilerini yalnız hisseden kişiler arasında ciddi bir öfke bulunduğunu, bu nedenle ilerleyen dönemde bazı isim ve belgelerin kamuoyuna sızabileceğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanlığına iletildiği öne sürülen liste tartışılıyor

Zeyrek’in haberinde dikkat çeken bir diğer detay ise Cumhurbaşkanlığına ulaştırıldığı iddia edilen 26 kişilik “VIP liste” oldu. Listede yer alan isimlerin açıklanma beklentisi içinde tedirgin olduklarını savunan Zeyrek, listenin uzun süre gizli tutulamayacağını vurguladı. Başları yananların öfkesinin büyük olduğunu belirten gazeteci, listenin sızacağını öngördü.

Konuya ilişkin başka bir değerlendirme de Nefes yazarı Nuray Babacan’dan geldi. Babacan, TBMM’nin yeni yasama yılının başladığı 1 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti kurmaylarının gerçekleştirdiği toplantının ana gündem maddelerinden birinin fon krizi olduğunu yazdı. Babacan’ın edindiği kulis bilgilerine göre bu toplantıda 26 kişilik VIP listenin yanı sıra, fonlarda yüksek miktarlarda para yatıran, kazanan veya kaybeden yaklaşık 5 bin kişilik başka bir liste daha ele alındı.

İLGİLİ HABERLER