AK Parti İzmir'de değişimin adı; "Kadın Hamlesi"

TAKİP ET

Hafta başı yapılacak olan Ak Parti İzmir İl Kongresi'ne sayılı günler kala liste şekillenmeye başladı. Genel Merkezi ziyaret eden İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye yeni yönetim Kurulu'nun şekli ile ilgili tavsiyelerde bulunuldu.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- 2023 sürecine hazırlanan Ak Parti’de il kongreleri devam ediyor. Bugüne kadar yapılan il kongrelerindeki değişimlerin ardından gözler 22 Şubat’ta Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak İzmir Kongresi öncesi yönetim kurulu listesinin ayrıntıları belirginleşmeye başladı. GERÇEK HABERCİ’nin daha önce belirttiği gibi mevcut yönetimin asgari yüzde 50 civarı değiştirileceği listede bu koltuklara 2023 hedefine ulaşmak için başarıyı yakalamak adına yeni yüzler ve eski deneyimli isimler yazıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak dün Ak Parti Genel Merkezi’ni ziyaret eden İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile görüştüğü ve değişim konusunda mutabık kaldığı öğrenildi. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre parti dinamiklerini hareketlendirmek için kadın ve gençlere yer verilecek.
KADIN SAYISINI ARTTIRIN TALİMATI
Görüşmede en önemli detay olarak yönetim listesindeki kadın sayısı masaya yatırıldı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in özellikle yönetimde yer alan kadın sayısının daha da artırılmasını, 12 olan mevcut kadın sayısının en az 15 rakamına çıkarılmasını istediği öğrenildi. 
İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye, Yürütme Kurulu’ndaki kadın başkan yardımcısı sayısını da artırması gerektiği de ifade edildi. 
12 KADIN YER ALIYOR
Ak Parti İzmir İl Yönetimi’nde halen 2’si Yürütme Kurulu’nda yer almak üzere toplam 12 kadın üye yer alıyor.