İzmir Belediyelerinden deprem bölgesine destek büyüyor! İzmir'den depremzedelere yardım eli

TAKİP ET

Bornova yardım elini uzatıyor

 

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan  ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremden zarar gören vatandaşlara destek verilmesi amacıyla Bornova Belediyesi öncülüğünde toplanan yardımlar yola çıktı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’nun yaptığı Acil Durum Koordinasyon  toplantısının  ardından hazırlanan yardımlar Fuar İzmir’de oluşturulan merkezde İzmir Büyükşehir Belediyesinin ekiplerine teslim edildi.

 

Depremden zarar gören vatandaşlar için Bornova Belediyesi, sosyal medya hesapları ve internet sitesi aracılığıyla ilçede yaşayan vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Battaniye, mat, iç çamaşırı, pijama, sweatshirt, çocuk tayt, mont, yağmurluk, bot, afet paketi, dezenfektan, çocuk bezi, ıslak mendil ve kağıt havlu gibi ilk etapta toplanan 5 bin 194 parça yardım afet bölgesine iletilmek üzere teslim edildi. Ayrıca deprem bölgesinde çalışmak üzere Bornova Belediye araç ve teçhizatları da bölgeye sevk edildi

 

Depremin yaralarını sarmak için tüm güçleri ile çalışacaklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Alandan gelen bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlara yönelik yardımları topluyoruz. Bu yardımları da AFAD, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile deprem bölgesine iletilmek üzere teslim ediyoruz” diyerek bilgi verdi.

 

KARŞIYAKA’DAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

 

Karşıyakalılar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından afetzedelere yardım göndermek için seferber oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin dün başlattığı yardım kampanyası kapsamında, 7 ayrı tesiste ihtiyaç malzemeleri toplanmaya başlandı. En yoğun noktalardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na giden yardımsever vatandaşlar, malzeme dolu kolileri zincir oluşturarak elden ele taşıdı ve araçlara yükledi. Belediye’nin ana deposuna götürülen malzemelerin, kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin ve Karşıyaka Belediyesi’nin imkanlarıyla deprem bölgesine ulaştırılmakta olduğu belirtildi. Karşıyaka Belediyesi, dün erken saatte bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye göndermişti. Ayrıca 2 TIR malzeme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acil yardım uçağı ile bölgeye iletildi. 2 ayrı TIR da bu sabah yola çıkarıldı.

DEVAM EDİYOR

Dayanışmayı büyütmeye devam eden Karşıyaka Belediyesi; Ana Hizmet Binası, Sancar Maruflu STK Yerleşkesi, Ali Rıza Bodur Spor Salonu, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu, Muharrem Candaş Spor Salonu, İsmail Cem Kültür Merkezi ve Kemal Anadol Mahalle Merkezi’nde (Mustafa Kemal Mahallesi) yardım toplamayı sürdürecek. Vatandaşlar; kampanyaya çadır, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç malzemeleri, hijyen malzemesi, ışıldak gibi malzemeler ile katkıda bulunabilecek. Kampanyaya ilişkin, 444 1 575 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabilecek.

Menderes Belediyesi’nden deprem bölgesine yardım kampanyası

Menderes Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 şehre yardım kampanyası başlattı.

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “Menderesli hemşehrilerimiz seferber olmuş şekilde canı gönülden yardımlarını ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Menderes Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan koordinasyon toplantısının ardından ilçede “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” kampanyası başlattı.

Odun sobası, hijyen malzemesi, kullanılmamış giysi, bot, uyku tulumu ve battaniye gibi temel ihtiyaçların bağışlanacağı kampanyaya Menderesliler kısa sürede çok fazla bağışta bulundu.

Yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, “Başlattığımız yardım kampanyasına çok kısa sürede olağan üstü bir yardım geldi. Bu anlamda tüm Menderesli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Belediyemizin sağlık ekipleri deprem bölgesinde”

Özkan, Menderes Belediyesi olarak tüm çalışma arkadaşlarıyla göreve hazır olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Depremde meydana gelen acı durumu duyduğumuzdan beri, ekiplerimizle birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz. Merkez Amfi Tiyatro, Gümüldür Spor Salonu ve Özdere Hizmet Binamızda tüm ekiplerimizle birlikte yardımsever vatandaşlarımızdan gelen bağışları, depremzedelere ulaştırmak için özenle hazırlıyoruz. Bu anlamda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Menderes Belediyesi olarak sağlık ekiplerinin de Hatay’a gittiklerini belirten Özkan, sözlerini şöyle noktaladı:

“Menderes Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz deprem bölgesine gittiler. Bir cana bile dokunmak, fayda sağlamak bizler için büyük bir mutluluk.”

Öte yandan Özkan, tüm vatandaşlara da yardım çağrısında bulunarak, “Gelin yardımları birlikte saralım” dedi.

Gaziemir’den depremzedelere büyük destek

Gaziemir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösteren yurttaşların desteğiyle bir günde 472 koli eşya toplanarak deprem bölgesine gönderildi.

Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Gaziemir Belediyesi de yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede depremden etkilenen vatandaşların çağrılarına duyarsız kalamayan Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya yurttaşlar yoğun destek verdi. Gaziemir ESBAŞ Spor Salonu’nda yürütülen kampanyaya battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışı yaptı. Yapılan bağışlar, gönüllüler ve belediye çalışanları tarafından gruplandırılarak kolilere koyuldu. Kampanya kapsamında 53 koli çocuk kıyafeti, 185 koli yetişkin kıyafeti, 11 koli battaniye, 17 koli atkı-bere, 10 koli ped, 30 koli peçete-tuvalet kağıdı, 72 koli çocuk bezi, 22 koli ıslak mendil, 25 koli bakliyat, 17 koli atıştırmalık, 8 koli konserve, 18 koli bebek maması, 2 koli kişisel bakım eşyası, 2 koli çay ve su toplandı. Toplanan eşyalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezi Fuar İzmir’e ulaştırıldı. Burada toplanan eşyalar uçakla deprem bölgesine gönderildi. Devam eden kampanyaya destek vermek isteyenler Gaziemir Esbaş Spor Salonu’na bağışlarını bırakabilir.

 

“Dayanışmayla bu günleri aşacağız”

Kampanyaya destek veren yurttaşlara teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Acımız çok büyük. Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük felaketini yaşıyoruz. Dayanışma içerisindeyiz. Bağış yapanlara ve gönüllü olarak bu bağışları paketleyenlere çok teşekkür ediyorum. Gaziemirli yurttaşlarımız büyük bir dayanışma örneği sergilediler ve bir günde 472 koli eşya toplayarak deprem bölgesine gönderdik. Bu yaraları dayanışmayla hep birlikte saracağız ve bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Çiğli’de Örgüler Depremzedeler İçin

Başkan Gümrükçü’den Çağrı: “Gelin Birlikte Örelim”

Çiğli Belediyesi’nden depremzedeler için yeni bir kampanya geldi. Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli’nin emektar kadınlarına çağrıda bulunarak, “Depremzedelerin atkı, bere ve eldiven ihtiyacını karşılamak için başlattığımız örgü seferberliği için Çiğlimizin emektar kadınlarını bekliyoruz. Gelin birlikte örelim ve evde ördüklerinizi deprem bölgesine ulaştıralım” dedi.

Aynı Anda Birçok Kampanya Sürdürülüyor

Çiğli Belediyesi Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde de yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında seferber oldu. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Haydi Çiğli Dayanışma Vakti” diyerek destek çağrısı yapmıştı. Şimdi de “Gelin Dayanışmamızı İlmek İlmek Örelim” Kampanyası için çağrıda bulundu.

Yünü De Belediyeden

Bununla da yetinmeyen Çiğli Belediyesi yeni bir kampanyaya imza atıyor. “Gelin Dayanışmamızı İlmek İlmek Örelim” kampanyası kapsamında Çiğli Belediyesi hem vatandaşların evinde hazır örülü bulunan atkı, bere, eldivenleri toplayacak hem de bugünden itibaren depremzedelerin atkı, bere, eldiven ihtiyacını karşılamak için örgü seferberliği başlatacak. Örgü örmek isteyen ancak yünü bulunmayanlara da yünler Çiğli Belediyesi tarafından temin edilecek.

İlk Kampanyaya Büyük Bir Destek Geldi

Çiğli Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ciddi kayıplara yol açan depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Önce 12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), deprem bölgesine gitmek için yola çıktı. Ardından da Başkan Gümrükçü, kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank ve hijyen malzemesi desteği istedi için bir kampanya başlattı ve Çiğlililerden büyük bir destek geldi. Başkan Gümrükçü, ilk kampanyaya gelen destek için de Çiğlililere teşekkür etti. Başkan Gümrükçü, “Bu zor günlerde başlattığımız “Haydi Çiğli Dayanışma Vakti” Kampanyamıza gece yarısına dek çok büyük bir katılım gerçekleşti ve yardımlar gelmeye devam ediyor. Hemşehrilerimize bu duyarlıklarından dolayı teşekkür ederim. Yarlarımızı hep beraber saracağız” ifadelerini kullandı.

Torbalı’da deprem bölgesi için seferberlik

 

Torbalı Belediyesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından afetzedelere yardım göndermek için seferber oldu. Torbalı Belediyesi’nin dün başlattığı yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç malzemeleri toplanmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde devam eden kampanyada vatandaşlar ihtiyaç malzemelerini İsmail Uygur Kültür Merkezi, Torbalı Kapalı Pazar Yeri, Torbalı Belediyesi Ayrancılar Hizmet Binası ve köy muhtarlıklarına bırakarak destek oluyor. Toplanan ihtiyaç malzemeleri ise TIR’lara yüklenerek afet bölgesine gitmek için yola çıkıyor.

 

TEKİN “YARALARI BİRLİKTE SARIYORUZ”
 

Dayanışmayı büyütmeye devam eden Torbalı Belediyesi, İsmail Uygur Kültür Merkezi, Torbalı Kapalı Pazar Yeri, Torbalı Belediyesi Ayrancılar Hizmet Binası ve köy muhtarlıklarında yardım toplamayı sürdürecek. Vatandaşlar; kampanyaya deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu ve giyecek (kullanılmamış) gibi malzemeler ile katkıda bulunabilecek.  Öte yandan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de kampanya kapsamında çalışmaları yerinde inceledi.  Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, kampanyaya destek olan ilçe sakinlerine teşekkür ederek “İyi ki varsın Torbalı. Umut umut, emek emek, birlik ve beraberlik içerisinde Torbalı'mızdan deprem bölgesine gönül köprüsü kuruyor, yaraları birlikte sarıyoruz. Hayır ve yardım kampanyamızda birbirleriyle yarışan tüm kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

EFES SELÇUK HALKI DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ili etkileyen depremler sonrasında Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına duyarlı vatandaşlardan yoğun destek geldi. Depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere sabah saatlerinden itibaren çok sayıda giyecek ve battaniye Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde toplandı.

Battaniye, yorgan, kışlık giyecek gibi birçok ihtiyaç malzemesinin toplanması için günün erken saatlerinde bir çağrıda bulunan Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısına kent merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların yanı sıra kent esnafından da destek geldi.

ŞİMDİ YARALARIMIZI SARMA ZAMANI

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, vatandaşlara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek; “Sabah erken saatlerde çok acı bir haberle uyandık. Merkez üssü Kahramanmaraş olan, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu birçok ili etkisi altına alan bir deprem ile karşı karşıya kaldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında bütün ilçe belediyeleri ile bir araya geldik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de valilik makamımız ve AFAD ile de yapmış olduğu görüşmeler neticesinde sabah saatlerinde Efes Selçuklular’a yapmış olduğumuz çağrı dâhilinde tekrardan Efes Selçuk halkı ile ne kadar gurur duysak az dedik. Kaymakamlığımızın tüm siyasi partilerimizin, tüm sivil toplum örgütlerimizin, meslek odalarımızın birleşmesi neticesinde bir imece oluşturuldu. Şu anda birlik zamanı, şu anda hep beraber yaralarımızı sarma zamanı.  Bütün destekler için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra ihtiyaç listelerini de tek tek yayınlayacağız.” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Umut Hareketi” adı altında depremden etkilenen vatandaşlar için nakdi yardım da sağlanabileceğini belirterek; “Dayanışma güçlendirecektir” dedi.

YARDIMLAR ULAŞTIRILMAYA DEVAM EDİLECEK

Efes Selçuk Belediye Meclisi’nin de gündeminde deprem vardı. Efes Selçuk’ta deprem sonrası gerçekleşen dayanışma ile ilgili olarak meclisi bilgilendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan 1,5 yıl önce bir afet deposu kurmuştuk. Meğer ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu kentin belediye başkanı olduğum için gurur duyuyorum. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne olduğunu bilen bir insanlarla yaşamış olmaktan gurur duyuyorum. Tırımız hemen yola çıktı. Büyük bir koordinasyon var. Uçak ile sevkiyat yapılacak. Her şeye ihtiyacımız var şu anda. Hepimize geçmiş olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Göçük altında kalanlar sağ salim çıkarlar inşallah. Gün birlik olma zamanı” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına destek vermek isteyen vatandaşlar için Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmalarına devam edecek. Pembe Düğün Salonu’na, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne vatandaşlar yardım malzemelerini şahsi olarak ulaştırabilecekleri gibi 444 8 892 – 0232 892 69 25/397 – 0232 892 83 84 numaralı telefonlara ulaşarak evlerinden de teslim edebilecek.

NARLIDERE’DEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK SÜRÜYOR

Narlıdere Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Yardım kampanyası kapsamında, acil ihtiyaçlar göz önüne alınarak, kullanılmamış kıyafetler, gıda, tekstil malzemeleri ve kişisel hijyen malzemeleri afet bölgesine gönderiliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Önceliğimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması. Narlıdere’de dayanışmayı her geçen saat büyütüyoruz. Yardım yapmak isteyenler belediyemize müracaat edebilirler. Yardımlarını ulaştırmayanlar varsa belediye olarak biz gelip alıyoruz” diye konuştu

Narlıdere Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından başlattığı seferberlik sürüyor. İlçede toplanan yardımlar, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde tasniflenerek afet bölgesine gönderiliyor. Bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan gıda ve tekstil ürünleri, hijyen malzemeleri ve ısınmak için kullanılacak malzemeler devletin ilgili kurumları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bölgeye yardımlar tüm hızıyla sürerken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de meclis üyeleri, ilçede yer alan siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve meslek oda başkanları ile bir araya gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

ÖNCELİĞİMİZ ENKAZ ALTINDA KALAN İNSANLARIMIZ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, önceliklerinin enkaz altında kalan vatandaşların sağ salim çıkarılması olduğunu ifade ederek, “Önce insanlarımızı kurtarmamız lazım. Hepimiz soğukkanlı olmalıyız. 15 milyon insanımız, büyük bir devlet kadar bir coğrafyada yaşam mücadelesi veriyor. Ben tüm İzmirlilere, Narlıderelilere, yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Depremin olduğu ilk andan bu yana herkes ne yapabiliriz diye canla başla mücadele ediyor. Bu dayanışmayı uzun zaman sürdürmemiz lazım. Çünkü barınma ve diğer sorunlar baş gösterecek. Yeni tedbirler geliştirmek zorundayız” dedi.

DAYANIŞMAYI BİRLİKTE BÜYÜTELİM

Yardımların bir an bölge ulaştırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Engin, “Bu bir milli mesele, insanlık meselesi. Bu büyük işbirliğini insanlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturana kadar sürdürmemiz gerekiyor. İzmir’de bunu en iyi şekilde başardık. Bunu yine yapabiliriz. Dayanışmayı her geçen saat büyütüyoruz. Yardım yapmak isteyenler belediyemize müracaat edebilirler. Yardımlarını ulaştırmayanlar varsa belediye olarak biz gelip alıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.  

DEPREM BÖLGESİ İHTİYAÇ LİSTESİ

Deprem bölgesi için acil ihtiyaç listesinde; çadır, kullanılmamış battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemeleri, ışıldak ve kışlık kullanılmamış giysi gibi ürünler yer alıyor. Yardım yapmak isteyenler 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaraları telefonda bilgi alabilir, yardım malzemelerini Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebilirler.