Nakçı, "Siyasette dokunmadığın insan senin değildir"

TAKİP ET

Gazeteci Adem Nakçı CHP'nin örgütlerine eleştirilerde bulunarak, 'Siyasette ulaşmadığın, dokunmadığın insan senin değildir' diye konuştu.

GERÇEK HABERCİ-Gerçek Haberci ile Ege’ye Bakış programında Gazeteci Adem Nakçı ve Gazeteci Adem Sarıkaya gündemi değerlendirdi. Gazeteci Nakçı, CHP örgütlerine eleştirilerde bulunarak siyasette önemli olanın insanlara dokunmak olduğunu vurguladı ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin örneğini verdi. Gazeteci Nakçı ve Gazeteci Sarıkaya, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in açıklamalarını da değerlendirdi.
Sarıkaya, “ENAG ve TÜİK arasında ciddi puan farkı var”
Gazeteci Adem Sarıkaya, ENAG’ın bugün açıkladığı enflasyon rakamına işaret ederek, “TÜİK enflasyonu ve ENAG’ın açıkladığı enflasyon arasında büyük bir puan farkı var. Bu da demek ki matematikte bir yanlış var anlamına geliyor. Türkiye’deki ekonomi bakanlarının dediği hiçbir şeye inanmaz hale geldik. İşin içinde doğru bir planlama olmadığı sürece ekonominin düzelmesinin imkânı yok. Şu anda paradan para kazanma durumu var, bunun da kimlerin yaptığı belli” dedi.
Nakçı, “Diyanet, AK Parti hükümetine tezgâh kuruyor”
Diyanet’in yaptığı bir açıklamayı hatırlatan Nakçı, “Bankalara vadeli vadesiz para yatırmayın dedi. Hükümetin bir politikası da döviz korumalı hesap ile ilgili. Diyanet, bu politikanın tam tersi bir fetva yayınladı, her dediklerini onaylıyorken neden böyle yaptılar? O zaman Diyanet, AK Parti hükümetine tezgâh kuruyor. Daha düne kadar her şeye evet deyip şimdi böyle yapmanın bir mantığı yok. Diyanet’in bu fetvasını altın alın döviz alın paranızı saklayın diyor. TÜİK’e göre dünyada en yüksek 6’ıncı ENAG’a göre 2’inci en yüksek enflasyondayız” ifadelerini kullandı.
Sarıkaya, “HDP, PKK ile mecburen iç içe olan bir siyasi parti”
Sarıkaya, insanların artık AK Parti’ye sırtını dönmeye başladığını ifade ederek, “Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Büyükşehirlerdeki CHP örgütlenmelerinde oldukça güçlüler. Kilit noktadalar, söz geçiriyorlar ve belediyeye işçi sokuyorlar hatta mecliste söz geçiriyorlar. Bu arkadaşlar neden kendi memleketlerine gidip bir örgütlenme sağlayamıyorlar. CHP ciddi ciddi çalışıyor, sürekli bir ekip var Kılıçdaroğlu gidip geliyor. Çok çalışılıyor; ama oylar neden artmıyor” diye konuştu.
Yapılan sokak röportajlarını hatırlatan Sarıkaya, “Bazı Kürt gençlerine soruyorlar. Hangi partiye oy vereceksiniz sorusuna HDP diyorlar ve nedeni sorulduğunda ‘Bizim partimiz, biz Kürdüz’ diyorlar. Bu çok büyük bir yanlış, bu bilinçli seçmen değil. Bu 22 hatta daha da önceki çift kutuplu ayrıştırıcı siyasetin geldiği nokta. HDP tamam yasal bir parti; ama PKK ile mecburen iç içe olan bir parti. Adam ben teröre karşıyım; ama HDP bizim partimiz diyor. Öteki de ekonomi çok kötü; ama AKP bizim partimiz diyor” açıklamasını yaptı.
Ali Engin ve Sait Başdaş’a övgü!
Nakçı, siyasette önemli olanın insanlara dokunmak olduğunu vurgulayarak, “AK Parti’den İzmir’de Sait Başdaş’ı örnek verebiliriz. Necip Nasır’ı sokakta görev var mı? Hep arazilik yerlerde, insanların arasında değil. Şimdi birkaç fotoğraf gelecek, ‘Nasıl çalışılır?’ görmüş olacağız. Mesela Ali Engin, bu adam sürekli sokakta sürekli vatandaşa dokunuyor. Ben bir iddia atıyorum artık Cemal Bekle buradan aday olmayacak İstanbul’a gidecek Ceyda hanımı da Ankara’ya alacaklar. Ali Engin de bir üstten bakma yok, böyle insanlar siyaset yapmalı. Ulaşmadığın, dokunmadığın insan senin değildir” dedi.
Sarıkaya, “Sait Başdaş bence başarılı bir başkan”
Sarıkaya ise, Ali Engin’in çok zor dönemlerde siyaset yaptığına dikkat çekerek, “İl Başkanlığı döneminde gezi olayları patlak vermişti. O dönemde de çok güzel götürdü. Belediye başkanlığı döneminde ülkede kriz başladı. Karşıyaka’daki en güçlü isimlerden birisidir. Dünya görüşü olarak AK Parti’nin tam karşısındayız; ama insan olarak sevmediğim anlamına gelmez. Sait Başdaş bence başarılı bir başkan çünkü halkın içinde. Gidin bir saat yanında oturun kaç telefon gelir ve hepsiyle de ilgilenir. Benim gördüğüm CHP’de böyle bir ilçe başkanı var mı?” görüşünü aktardı.
Nakçı ise, Sarıkaya’nın ‘CHP’de böyle bir ilçe başkanı var mı?’ sorusuna istinaden, “Eskilerden say dersen Çağrı Gruşçu, Çağdaş Kaya, Asker Güneş, Utku Gümrükçü, Ednan Arslan, Uğur Yıldırım, Özcan Durmaz, Polat Manduz, Cemallettin Alper… Büyük ihtimalle bütün partilerde il ve ilçe başkanları değişecek” açıklamasını yaptı.
Nakçı, “Bu kararı vermek Gürsel Tekin’e mi kaldı?”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bir televizyon programında ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ şeklinde kullandığı sözler başta İYİ Parti kanadında tepki çekmişti. Tekin’in açıklamalarını değerlendiren Nakçı, “AK Parti’nin bu kadar kan kaybettiği bir dönemde oyları yükseltecek bir adım atılacakken Gürsel Tekin çıkıyor HDP’ye bakanlık verebiliriz diyor. Sana mı kalmış? Sen bu parti meclisinde yetkili de değilsin. Sen sadece milletvekilisin. 6’lı masayı HDP ile işkillendirip, bu süreçte HDP’ye bakanlık verebiliriz demek abesle iştigal değil bile bile partiye kaybettirmektir” dedi.
Sarıkaya ise Gürsel Tekin şu anda karar verici bir mercide olmadığının altını çizerek, “Ama İzmir’dekiler iyi bilir. Gürsel Tekin’i zamanında havaalanında karşılıyorlardı, kafile olarak gezdirilirdi. Ama bu adam ne diyeceğini bilmiyor. Kusura bakmasın da HDP ittifakın neresinde? HDP’liler durmadan da HDP’nin oyları diye konuşuyorlar. HDP’liler çok memnunsa yönetimden gitsinler Cumhur İttifakı’na oy versinler. Bu ülkede HDP’li olmayanın aklı yok mu? Kilitse gitsinler AKP’ye oy versinler” sözlerine yer verdi.


 

adem nakçı adem sarıkaya gerçek haberci egeye bakış program siyaset örgüt