ÖV-DER Başkanı Yüce, "Okullar eğitime hazır değil"

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'na eleştiride bulunan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, okullarda pandemiye karşı alınan önlemlerin geçiştirilmeden açıklanması gerektiğini ifade etti.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, Milli Eğitim Bakanlığı’nın pandemiden bu yana önlemlerini açıklaması gerektiğini söyleyerek, “Neler yapıldığı açıklanmalı, yapacağız demekle olmuyor. Sadece temizlediklerini, hazır olduklarını söylüyorlar ne yapıldığı açıklanmalı, geçiştirilmemeli. Açıklama yapıyorlar; ama hizmet yok” dedi.
“Velilerden malzeme isteniyor”
Sınıf mevcutlarının çok fazla olduğuna değinen Yüce, öğretmen ataması yapılması gerektiğine dikkat çekti. Yüce, temizlik elemanı eksiği olduğunu aktararak, “Pandemi başladığından bir yana okulların eğitime hazır olduğu söyleniyor; ama yapılan çok bir şey yok. Velilerden malzeme isteniyor. Sabun, deterjan bağışı isteniyor; ama kendileri bir şey yapmıyor. Okulları temizleyecek eleman yok, imkânı olan okullar kendileri tutuyor” diye konuştu.
“Servisler denetimsiz çalışıyor”
Yüce, okullar arasında dengesizlik olduğu için çocuğunu daha iyi okula göndermek isteyen velilerin uzak yerlere çocuklarını göndermek sorunda kaldığını söyledi. Yüce, servislerin denetiminin sık sık yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Servislerin ücretlerinin belirlenmesinden velilerin etkisi yok, yapılan zam çok fazla. Servislerin çoğu denetimsiz çalışıyor, geçmişte bu yüzden birçok kişinin canı yandı” açıklamasını yaptı.