
“Eleman sıkıntılarımız var”
Ham madde fiyatlarıyla ilgili tüm sektörlerin sıkıntı yaşadığının altını çizen Sertbaş, “Pandemi bittiğinde fiyatların belli bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. Kapasitemizi arttırabildiğimiz sürece şanslıyız. Kapasitemizin artması için yatırımın dışında eleman yetiştirmemiz gerekiyor. Eleman sıkıntılarımız var, bunu aşabilirsek gelecekte hazır giyim için karanlık görmüyorum. Bir önceki sene pandemi olduğu için dikkate almıyoruz; ama 2019’a göre kendimizi kıyasladığımızda artışta olduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.

“Bankalara değil esnafa borçlandık”
İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muharrem Karakuş ise kapalı kaldıkları süreçte borçlarını ödeyemediklerini, bankalara değil esnaflara borçlandıklarını söyleyen “Eğer bankaya borcumuz olsaydı esnafın yüzde 25’i şalteri kapatıp dükkânına kilit vururdu” dedi.
“Zamlar bizi zorluyor”
Karakuş, kapanma olmadığından dolayı eskiye nazaran sıkıntılarının azaldığını ifade ederek, “Şu an tek sıkıntımız ‘Tekrar kapanacak mıyız?’ korkusu. Bu endişe işsizlikten daha beterdir. İmalat yapan ufak esnafa 500 TL gelen elektrik yapılan zamlarla 2 bin 500 TL ulaştı. Zaten kârımız düşükken, bu kadar zam bizi zorluyor. Bunlar maliyetlere de yansıyacak” açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: