Arınç'ın Tutuksuz Yargılanan Damadı 'Mahrem İmam'mış
FETÖ’den 15 yıl hapsi istenen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in, Konya’da "mahrem sınıfın abisi" olduğu ortaya çıktı. Eski savcı, Yeter ve Arınç’ın yargıdaki etkinliğini anlattı.
Yayınlanma :
19.12.2017 15:15


EV SORUMLUSU
Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre, Erzincan'daki Ergenekon davasında “Efe” kod adıyla gizli tanıklık yapan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, üniversite yıllarında FETÖ'nün asker yapılanmasıyla ilgilenen mahrem sınıfta görevlendirildiğini, bu kapsamda Konya'da 3 ayrı evden sorumlu olduğunu söyledi. 2013'te Pensilvanya'ya giderek Fetullah Gülen'in yanında kaldığını, döndükten sonra da Uyuşmazlık Mahkemesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Yeşil'in kendisine Gülen'in atletini getirdiğini kaydeden Bozkurt, bunları savcılığa teslim edeceğini anlattı.
'KONYA'DAN TANIYORUM'
FETÖ üyeliğinden yargılanan Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'i de Konya'daki bu evlerde tanıdığını iddia eden Bozkurt, “Ekrem (Yeter) Konya'daki mahrem sınıfın abisiydi. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem'den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran'dan öğrendim” dedi. Bozkurt, şöyle devam etti:
GÜLEN'İN ATLETİ…
“2013 yılı Aralık ayında ABD'ye gidip, Pensilvanya'da Fetullah Gülen ile görüştüm. O dönem rahatsızdı. Bina içerisinde beni doktor Kudret karşıladı ve yanına götürdü. 40-45 dakika görüştüm. Gülen, bizlere dua ettiğini, bulunduğumuz konum nedeniyle büyük bir hizmet ifa ettiğimizi söyledi. Üzerinde kendi imzası bulunan bir saat hediye etti. Türkiye'ye döndüğümde, Ufuk Yeşil bana Gülen'in atletini getirdi. Saat ve atlet muhafaza altındadır.
ARINÇ'IN REFERANSI
Konya'da sorumlu olduğum bu evlerde kaldığımız dönemde Bülent Arınç'ın damadı olan doktor Ekrem vardı. Konya'daki mahrem sınıfın abisiydi. O dönem Adalet Bakanı Şevket Kazan'dı. Cemaatin hakim ve savcı adayları doktor Ekrem aracılığıyla Arınç'a ulaşıyorlardı. Arınç'ın referansı ile çoğu hakim ve savcı oldu. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem'den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran'dan öğrendim. Abuzer Duran cemaatçi değildi. Doktor Ekrem daha sonradan cemaatin kurmuş olduğu Uluslararası Tıp Örgütü USAF'ın başkanı oldu. Dışkapı Hastanesi'nde Kardiyoloji Bölüm Başkanı'ydı. 2010 HSYK'sı döneminde, Danıştay ve Sayıştay üyelerinin seçimlerinde bana isimler veriliyordu. Ben de bunları doktor Ekrem'e götürüyordum.”
FETÖ ÜYELİĞİNDEN 15 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ protestolarına katılmıştı. 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, hakkında hazırlanan iddianamede de FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi istenmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: