Arınç: Parti kuranlar büyük hata yapar
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti'den geçmiş dönemde ayrılarak parti kuranlarla ilgili, "Bu arkadaşlar, parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar" dedi.
Yayınlanma :
21.08.2019 19:29


Arınç, partisinin 9 milyon üyesi olduğunu ve böyle bir partinin hiçbir şeyden çekinmeyeceğini ve hiçbir seçimden korkmayacağını belirtti.
Arınç, partideki ayrılıklara müsaade etmeyeceklerini, liderlerinin Recep Tayyip Erdoğan, partilerinin ise AK Parti olacağını ifade ederek şöyle konuştu:
"Bunun içerisinde muhalif sesler olabilir mi, olur ama bu ayrılığa dönüşmemeli. Muhalif seslere de hayat imkanı vereceksin kardeşim, eleştiri olacak. Eleştiri bir şeyin olmazsa olmazıdır, yemeğin tuzu ve lezzetidir. Ben parti grubunda konuşurken, Bakanlar Kurulunda (eleştiri) yaparım ama dışarıda yapmam, yapmamaya çalışırım. Dışarıda yapıcı eleştiri yaparım, tavsiyede bulunurum. Dışarıda kesinlikle AK Partili olamaz. Yani 'bu arkadaşlar parti kuracaklarmış' dendiği zaman şahıslarını seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Partiden ayrılan Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener gitti parti kurdu. Şu gitti, bu gitti, hiç birisine millet selam bile vermedi. Partilerini kapattılar. O zaman bizim çok güçlü zamanımızdı. Bizim gövdemiz tek başına yüzde 50'iydi. Yel kayadan ne koparacak, üfürük gibi gittiler. Şimdi biraz yaralıyız, biraz sıkıntılar var. Kendi içinde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Birilerinin yol göstermesiyle, onların sözlerine bakarak, karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez. Hiçbir şey bize zarar vermez. Bu partiler kurulursa tek zararı AK Parti'ye olur. Bizden 3-5 alsalar maalesef sistem o hale geldi, bizden yarım da alsalar."
'ALEVLERDEN UZAK KALDIK, ONLARI BAŞKA SİYASETÇİLERİN ELİNE TERK ETTİK'
AK Parti'de herkesin yeri olduğunu ve herkesi kucaklayan bir parti olduklarını vurgulayan Arınç, bu sayede yüzde 50 oy alınabileceğini belirtti.
Doğal seçmene dönülmesi gerektiğini ve herkesi temsil hakkına kavuşturacak bir modele geçilmesi gerektiğine değinen Bülent Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Yeni ittifaklar bulmamız lazım dedim. Ben Alevi kardeşlerimizin oylarını önemsiyorum. Alevi kardeşlerimiz, bu ülkenin bir varlığıdır. Bizim onlarla iftihar etmemiz lazım. Samimiyetle itiraf edeyim, onlara çok uzak kaldık. Onları başka siyasetçilerin eline terk ettik. Oysa bizim onlarla çok ilgili olmamız lazım. Araştırmalar şunu gösteriyor ki Selahattin Gürkan arkadaşımız azdır, çoktur bilmiyorum ama Alevi yurttaşlarımızın beğenisini kazanmış ve oylarını almış. Kendisini kutluyorum. Ben azlığında çokluğunda değilim, bir Alevi'nin bize oy vermesi çok önemli çünkü önümüzdeki seçimlerde bizim Alevi yurttaşlarımızın oylarına ihtiyacımız var. Biz Alevileri kendimizden görüyoruz."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: