• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Arkas Bilsem Avrupalı Öğretmenleri İzmir'de Buluşturdu
İZMİR
Yayınlanma: 11 Mayıs 2022 - 14:34

Arkas Bilsem Avrupalı Öğretmenleri İzmir'de Buluşturdu

İZMİR
11 Mayıs 2022 - 14:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arkas Bilsem Avrupalı Öğretmenleri İzmir’de Buluşturdu
İzmir’in ilk Bilim ve Sanat Merkezi olan Arkas Bilim ve Sanat Merkezi yürüttüğü Avrupa Birliği projesiyle Portekiz, Romanya, Hollanda, Litvanya ve İtalya’dan 20 Öğretmeni İzmir’de ağırladı.

2020 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 179.573 Euro bütçeyle kabul edilen en yüksek bütçeli proje olma özelliğini taşıyan Erasmus KA201 “Emotions and Robotics” (Duygular ve Robotikler) projesi kapsamında proje sahibi olan Arkas Bilim ve Sanat Merkezi;  öğretmenler arasında iletişimi güçlendirmek, kültürlerarası diyaloğu zenginleştirmek ve öğretmenlerin robotik alanında bilgilerini arttırmak amacıyla misafir öğretmenlere şehrimizi tanıtıcı, Arkas Bilim ve Sanat Merkezindeki robotik eğitim uygulamalarının da yer aldığı zengin içerikleriyle proje ortağı AB ülkelerinden gelen misafirleri etkileyen beş günlük bir program  gerçekleştirdi. Proje ortaklarından ülkemizin saygın üniversitelerinden olan Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Berna AYTAÇ'ın “Duyguları Algılama ve Anlama” konulu bir konferansı ve Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Burcu ŞİMŞEK tarafından da katılımcı öğretmenlere “Duygular ve Robotikler” konulu dijital hikaye anlatımı atölyesi düzenlendi. Beş günlük programda 32 proje ortağı öğretmene İngilizce olarak “Duygular ve Robotikler” alanında eğitimler verildi. Arkas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Avrupa’dan gelen öğretmenlere merkezlerinde yaptıkları robotik ve kodlama uygulamalarını da uygulamalı olarak gösterdiler.

Avrupa ülkelerinden gelen öğretmenler ülkemizdeki robotik çalışmalarının geldiği seviyeyi memnun edici ve oldukça gelişmiş olarak değerlendirirken, proje kapsamında da İzmir’in tarihi ve turistlik bölgelerine ve gastronomisine hayranlıklarını dile getirdiler. Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Narlıdere ilçesinde görev yapan 50 öğretmene Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Yasemin KOÇAK USLUEL tarafından “Eğitim-Teknoloji İlişkisinde Değişim Gereksinimi ve Duygular” eğitimi verilerek, proje kazanımlarının diğer öğretmenlere de aktarılması sağlandı. Arkas Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiş Erasmus projeleriyle uluslararası boyutta gerçekleştirdiği öğretmen eğitimlerinin yanında öğrencilerinin Avrupa ülkelerini tanımalarını ve farklı ülkelerden birçok öğrenciyle kalıcı arkadaşlık bağları kurmalarını sağlamaktadır. 

 
2022/05/1652268999_k_24182559_group_-1.jpg
2022/05/1652269001_20220110_151504.jpg
2022/05/1652269003_20220114_123810.jpg
2022/05/1652268999_whatsapp_image_2022-05-10_at_19.29.28.jpeg
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Son Haberler
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur' çıkışı: Devletten somut adım bekliyoruz
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur'...
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor': Asıl ben yalanlıyorum
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor':...
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp atamadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp...
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor: Teyakkuz durumuna geçildi
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor:...
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: "Ürkek, korkak, pısırık, zavallı birisidir"
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: "Ürkek, korkak, pısırık, zavallı birisidir"

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım