“Eğer yıl ortasında enflasyon öngörülenin çok üzerine çıkmışsa, bu durum çalışanların alım gücünü eritiyor,” diyen Balkar, ara zammın yalnızca bir ücret düzenlemesi olmadığını, aynı zamanda sosyal adaletin, iç huzurun ve ekonomik dengenin korunması için kritik bir adım olduğunu belirtti.
“Devlet Taşın Altına Elini Koymalı”
Asgari ücrete yapılacak ara zammın işverenler açısından maliyet oluşturduğunu kabul eden Balkar, bu yükün devlet tarafından vergi indirimi ve SGK prim desteği gibi önlemlerle hafifletilmesi gerektiğini ifade etti. Çalışan-emekçi dengesi için devletin sorumluluk üstlenmesinin şart olduğunu söyledi.
“Zam Kadar Önemli Olan Fiyat İstikrarı”
Ücret artışlarının kısa vadeli bir rahatlama sağladığını ancak kalıcı çözümün enflasyonla mücadeleden geçtiğini dile getiren Balkar, “Zam istiyoruz ama aynı zamanda ekonomik istikrar ve yapısal reform çağrısı yapıyoruz” dedi.
Balkar, açıklamasını, “Bu ülkenin emeğiyle yaşayan milyonlarca insanına borcumuz var. Asgari ücrete ara zam yapılmalı, adalet korunmalı, ekonomi yeniden dengelenmelidir” sözleriyle tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: