Asgari Ücrete Yüzde 60 Zam
Ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da asgari ücrete zam... Kararı, Devlet Başkanı Maduro açıkladı.
Yayınlanma :
01.05.2017 16:12


Yeni düzenlemeyle, en düşük asgari ücret, gıda sübvansiyonları da dahil olmak üzere ayda 200 bin bolivara yükselecek. IMF tahminlerine göre enflasyonun bu yıl yüzde 720’ye kadar çıkması beklenen ülkede, yeni asgari ücret kara borsada 50 dolardan daha düşük bir meblaya tekabül ediyor. Haftalık televizyon programında konuşan Maduro, bazı eyaletlerde yüzlerce yeni daire anahtarının halka dağıtılacağını da açıkladı.
Venezuela’da 1 Nisan’da Anayasa Mahkemesi’nin Maduro’nun yetkilerini genişleten bir karar alma girişimiyle patlak veren protestolarda 28 kişi hayatını kaybetti. Muhalefet Maduro’yu ekonomiyi çökertmekle suçlarken, devlet başkanı da neoliberal bir ekonomik savaşla karşı karşıya bulunduklarını savunuyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: