• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Aslanoğlu: "Uçaklara, Tarikatlara, Vakıflara Para Aktaranlar Şaşkınlık Yaşıyor"
İZMİR
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 16:47

Aslanoğlu: "Uçaklara, Tarikatlara, Vakıflara Para Aktaranlar Şaşkınlık Yaşıyor"

İZMİR
12 Kasım 2024 - 16:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aslanoğlu: “Uçaklara, Tarikatlara, Vakıflara Para Aktaranlar Şaşkınlık Yaşıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde bazı AKP’li belediye meclis üyelerinin, İzmir büyükşehir belediyesince yapılan etkinliklere yüksek bütçeler harcandığı yönünde, doğru olmayan bilgiler üzerinden eleştirmesine tepki gösterdi.

Aslanoğlu, “İnsanın yaptığı işe biraz saygısı olmalı. 4 buçuk milyon kişinin yaşadığı bir kültür ve sanat kenti İzmir’de yapılan etkinliklerin, özellikle bütçe anlamında nasıl bir hassasiyet ile yapıldığını büyükşehir belediye meclis üyesine de biz anlatmayalım artık” dedi.

Aslanoğlu, konser ve etkinlik bütçeleri üzerinden yapılan eleştiriler hakkında şu ifadeleri kullandı;

GERÇEK RAKAM 131 MİLYON DEĞİL 39 MİLYON LİRADIR

İzmir’de büyükşehir belediyemizin bütçesini halktan yana projelerde, tasarruf yaparak ve sosyal yardımlarda kullanıyor olması, kültürel faaliyetlerin kendi sanatçı ve personeliyle gerçekleştirilmesi halktan büyük takdir topluyor. İzmirlilerin büyükşehir belediyemize ve belediye başkanımız Cemil Tugay’a bu desteği de AKP’lileri oldukça rahatsız ediyor. Kendileri bu bütçeleri saraylara, uçaklara, tarikatlara ve vakıf adı altında ticaret yapan yandaşlara aktarmaya alışık oldukları için, İzmir büyükşehir belediyemizin belediye başkanımız Cemil Tugay önderliğinde gösterdiği israfı önleyen yönetim şekli karşısında şaşkınlıkla ne diyeceklerini bilemiyorlar.

AKP’li büyükşehir belediye meclis üyelerinin, kendilerinin de rahatlıkla ulaşabilecekleri etkinlik bütçelerini, kendi belediyelerinin ve bakanlıklarının yaptıkları etkinlik, konser bütçeleri ile karşılaştırmalarını rica ediyorum. Belki o zaman utanır, İzmir büyükşehir belediyemizin bu konuda halkın parasını nasıl kılı kırk yararak harcadığını görürler.

Sayın Cemil Tugay’ın görevine başladığı Nisan ayından bugüne kadar 39 milyon liralık kültürel ve sanatsal etkinlik harcaması belediye bütçesinden karşılanmış olup, İZFAŞ’ da 21 milyon liralık bir bütçe kullanmıştır. Ancak İZFAŞ bu bütçeyi sponsorlar vasıtasıyla karşılamış ve kendi bütçesinden kaynak kullanmamıştır. Yani AKP’li meclis üyelerinin Sayın Cemil Tugay’ın dönemine ilişkin açıkladığı 131 milyon liralık rakamın gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur. AKP’li meclis üyeleri gerçekte olan rakamın 3 buçuk katı bir rakamı açıklayarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte ve algı yaratmaya çalışmaktadır.

Ayrıca, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivali çerçevesinde İzmir’in birçok ilçesinde çok sayıda konser ve etkinlik düzenlemesi sebebiyle, İzmir’de ilk kez Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında herhangi bir sanatçıya ödeme yapmaksızın, tamamen büyükşehir belediyemizin kadrosunda bulunan sanatçı ve belediye personeli ile bayram etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.  Bu anlamda kendi kaynaklarıyla halkımıza milli gün duygusunu fazlasıyla yaşatan bir belediyeye sahip olmanın gururunu taşımaktayız.  

GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

İzmir büyükşehir belediye başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldiği günden beridir İzmir’de etkinlik ve konserlerde büyük bütçeli prodüksiyonlar yerine, belediyenin kendi imkanlarıyla çok başarılı işlere imza atıldığını belirten Aslanoğlu “ Öncelikle amacın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olması lazım.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve geldiği Nisan ayından bu güne kadar büyük prodüksiyonlu, yüksek bütçeli, popüler sanatçıların yer aldığı halk konserlerinin belediye tarafından düzenlenmediği hem etkinliklerde hem de herkese açık olan verilerde görülmektedir. Bu tanımın dışında sadece İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamındaki geleneksel halk konserleri bulunmaktadır ki bu konserlerde İZFAŞ tarafından düzenlenmektedir ve bütçesi fuar giriş ücretleri, diğer katılımcı stantlarının ödediği yer ücretleri ve sponsorluk gelirleri ile karşılanmaktadır. Bir belediye meclis üyesinin bundan haberi yoksa o meclis üyesinin İzmir ile bir ilgisi yok demektir. AKP’li meclis üyesinin açıkladığı yanlış rakamlara değil de gerçek rakamlara bakıldığında aslında büyükşehir belediyesinin işini ne kadar düzgün ve dikkatli yaptığı, İzmirlinin parasına nasıl sahip çıktığı ortadadır. Niyeti iyi olan, hakkaniyetle eleştirmek isteyen herkesin açıklanan rakamlar karşısında büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay’a ancak teşekkür etmesi gerekir. Ama biz onlardan elbette teşekkür beklemiyoruz. Gölge etmesinler başka ihsan istemez” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt:
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt: "Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan açıklama
Son Haberler
Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine katılamayacağını duyurdu
Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine katılamayacağını duyurdu
İzmir soruşturması: Gözaltı sayısı 126'ya yükseldi
İzmir soruşturması: Gözaltı sayısı 126'ya yükseldi
Muharrem İnce, İmamoğlu'nun mesajını paylaştı: Önce adalet! Önce hürriyet! Sonra bereket!
Muharrem İnce, İmamoğlu'nun mesajını paylaştı: Önce adalet! Önce...
Erdoğan anketlerde istediğini bulamayınca partisine talimat verdi
Erdoğan anketlerde istediğini bulamayınca partisine talimat verdi
ABD'li dev bankalardan Türkiye tavsiyesi
ABD'li dev bankalardan Türkiye tavsiyesi
Yangında can veren 5 çocuğa ilişkin Selçuk Belediye Başkanı Sengel'den açıklama
Yangında can veren 5 çocuğa ilişkin Selçuk Belediye Başkanı Sengel'den açıklama

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım